logo

ÇANDEF, İstanbul’daki Çankırılı Eğitimcileri Buluşturdu

ÇANDEF, İstanbul’daki Çankırılı Eğitimcileri Buluşturdu

ÇANDEF, İstanbul’daki Çankırılı öğretmenleri ve öğretim görevlilerini kahvaltıda buluşturup “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü coşkulu bir toplantıyla kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zekeriya Açıkgöz Başkanlığındaki İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), Fatih Belediyesi Sur İçi -Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltılı bir programda, İstanbul’da görev yapan Çankırılı eğitimcileri ve öğretmenleri bir araya getirip “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü birlikte coşkuyla kutladılar.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın da katıldığı, Fatih Belediyesi Sur İçi -Topkapı Sosyal Tesisleri’nde 23 KASIM 2014 Pazar günü Saat 9:30’da kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Çankırılı eğitimciler tanışarak kaynaştılar.

“Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Kölesi Olurum”

Kendi eğitiminden örnekler veren her gördüğünde öğretmenini elini öptüğünü söyleyen Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, kutsal meslek icra ettiklerini ifade ettiği eğitimcilerin 1980’li yıllardan bu yana kutlandığını belirttiği “Öğretmenler Günü”nü kutladı.

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözlerini hatırlatan Zekeriya Açıkgöz, bu ifadelerim öğretmenleri en iyi şekilde tarif ettiğini söyledi.

Sami Soydal “Milli Eğitim Yüce Bir Kurum”

Vakfın eğitime yönelik çalışmalarının ayrıntıları hakkında bilgi veren Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, eğitimciler ve öğretmenleri bir araya getiren İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’na teşekkür ederek; Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüce bir kurum ve yüce bir camia olan eğitim mensuplarının çok değerli olduklarını vurguladı.

Peygamber mesleği olduğunu söylediği öğretmenliğin kutsallığını vurgulayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 24 Kısım Öğretmenler Günü dolayısıyla milli eğitim camiasının özel gününde toplantıyı düzenleyen İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) teşekkür etti.

“Fatih Projesi’nin Dünyada Örneği Yok”

Uluslararası devrim olarak nitelenebilecek reform niteliğinde yeniliklerin son 12 yılda hayata geçirildiğini ifade eden Muammer Yıldız, buna örnek olarak Fatih projesini gösterdi. Eğitimde yapılan zihniyet değişikliğinin çocuk merkezli; çocukları, velileri ve toplumun değerlerini dikkate alan bir eğitimi gerçekleştirecek çalışma yapıldığını sonrasında da ders kitaplarının, eğitim araçlarının, teknolojisinin ve sınıf yönetiminin değiştiğini söyledi.

Dinimizin ilk emrinin İkra (Oku) olduğunu hatırlatan 22. Dönem Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir’den sonra kürsüye gelen CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt 24 Kısım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladılar.

Protokol konuşmalarından sonra söz alan katılımcılar düşünce ve temennilerini dile getirirken eğitim görevlileri ve öğretmenler kısa konuşmalarla kendilerini tanıttılar.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve 22. Dönem Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir tarafından bir grup öğretmene hediye ve çiçek verilirken katılımcı bütün öğretmenlere ÇANDEF tarafından hediyeler verildi.

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), Fatih Belediyesi Sur İçi -Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı bir programına CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve 22. Dönem Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir ile birlikte;

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil, İstanbul Şehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Arslan, İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Koordinatörü Halil İbrahim Kökçü, İstanbul İl Milli Müdür Yardımcısı Berat Sarıkaya, Edirne Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, 200’e yakın İstanbul’da ilk ve orta öğretimde görevli idareci ve öğretmenler, Çankırı Vakfı ve ÇANDEF yöneticileri ile davetliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ