logo

ÇANDEF ve Çankırı Vakfı Dernekleri ‘Feshane’ İçin Topladı

ÇANDEF ve Çankırı Vakfı Dernekleri ‘Feshane’ İçin Topladı

cankri _tanitim_gnleri_candef-1ÇANDEF ve Çankırı Vakfı Çankırı birlik ve dernek başkanları ile yöneticilerinin katıldığı toplantıda Feshane 2. Çankırı Tanıtım Günleri hazırlıklarını gözden geçirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Derenekleri Federasyonu (ÇANDEF) ve Çankırı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı (Çankırı Vakfı)’nın ev sahipliğinde Feshane’de düzenlenecek olan Çankırı Tanıtım Günleri hazırlık çalışmaları kapsamında Çankır il, ilçe, köy, dernek ve birlik başkanları ile yöneticilerinin katıldığı kahvaltılı toplantıda; hazırlık çalışmaları ve organizasyon sırasında birlikte ya da dernekler olarak ayrı ayrı yapılabilecekler konuşularak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Tarihi Topkapı Sur İçi’ndeki Fatih Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya ev sahipleri İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve Çankırı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Sami Soydal ile birlikte; Çandef Başkan yardımcıları ve aynı zamanda; Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop, Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Kaşak, Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş, Korgun Dernekler Birliği Başkanı İsmail Kılıçaslan, Çankırı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Alişan Danacı, Çankırı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bayram, köy dernek başkanları ve yöneticileri, STK üye ve yöneticileri ile Çankırılılar katıldı.

 

cankri _tanitim_gunleri_candef_zekeriyaKATILIM BEKLENENDEN DÜŞÜK OLDU

Çankırı v e Çankırılı için bir şeyler yapmanın yalnız Çandef ve Çankırı Vakfı’nın işinin olmadığını bütün Çankırılıların taşın altına ellerini sokması gerektiğini ifade eden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İstanbul’da 132 Çankırı ve Çankırılı derneğin bulunduğunu, katılımın yetersiz olduğunu vurgulayarak; “Dernek başkanlarımız ve yöneticilerimizin bu toplantıya neden gelmediklerini merak ediyorum?” sözleri ile sitem ederek Gelemeyecek olanlar, mazereti olanlar yerlerine vekillerini neden göndermediler? diye sordu.

HER ÇANKIRILI 3 – 4 ÇANKIRILI OLMAYAN GETİRSİN

İstanbul Feshane’de ÇANDEF ve ÇANKIRI VAKFI ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Çankırı Tanıtım Günleri’ne sadece Çankırılıları beklemediklerini söyleyen Zekeriya Açıkgöz, “Çankırılı bu işin öznesi. Çankırılı zaten candef_Zekeriyaolacak. Biz her Çankırılının 3 – 4 Çankırılı olmayan komşusunu, dostunu, arkadaşını da bu etkinliğe getirmesini istiyoruz. Bu noktada bizim uç beylerimiz olan birlik ve derneklerimizin kendi üyelerine, köylülerine Çankırı Tanıtım Günleri etkinliklerini çok iyi tanıtmalıdırlar” dedi.

AFİŞLERE SAHİP ÇIKILSIN

Yerel belediyelerin olanaklarını harekete geçirerek İstanbul’un ilçelerine afişler astırtılacağını vurgulayan Açıkgöz, hemşerilerinden bu afişlerin bölgelerinde lokasyon olarak en etkili yere asılmasını sağlamak konusunda desteklerini istedi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE “İSTİKLAL YÜRÜYÜŞÜ”

18 Eylül günü saat 14:00’daki 2. Çankırı Tanıtım Günleri açılışından önce izin alınabilinirse Taksim’de İstiklal Caddesi üzerinde “İstiklal Yürüyüşü” düzenleneceğini beliren Zekeriya Açıkgöz, kendini Çankırılı gören herkesi tariki önemi bilinen bu yürüyüşe katılmaya çağırdı. Açıkgöz, Ilgaz üzerinde cephane taşındığı için adını aldığı ve asıl yürüyüşün her yıl Ilgaz’da yapıldığını hatırlattığı “İstiklal Yürüşü”nün, eğer Valilikten izin alınabilirse; 18 Eylül günü Saat 10:00’da başlayacağını belirtti.

KUZKA YATIRIM ZİRVESİ, PANELLER ve KONSERLER

Ayrıca tanıtım günleri süresince ilçe belediyelerinin organizasyonu ile birlikte KUZKA yatırım zirvesi ve paneller düzenleneceğini hatırlatan ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, etkinlikler arasında Çankırı kültüründen örnekler ile birlikte Çankırılı sanatçıların yer aldığı konser ve gösterilerin düzenleneceğini belirtti.

Zekeriya Açıkgöz, restorasyonu devam eden ÇANDEF’in yeni genel merkezinde çatı konstrüksiyonunun yapıldığını ve 2015 olan bitiş tarihinin 2014 yılı sonuna çekildiğini söyledi.

feshane_sami soydal

ANKARA’NIN ÇANKIRI’SI OLMAKTAN ÇIKARMAKTAN ÇIKARDIKfeshane_sami soydal-1

Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın 1986’da İstanbul’da kurulduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Çankırı Eğitim, Kültür ve  Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, o günden bu yana yapılan çalışmalarla Çankırı’yı Ankara’nın Çankırı’sı olmaktan çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

İSTANBUL’DA SEÇİLMİŞ SADECE ÇANKIRILI 10 MUHTAR VAR

“Vatan görevi olunca gelsin Çankırılı, pastadan paya gelince gitsin Çankırılı” olarak görülmekten çıkmak için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Sami Soydal, Güneydoğu ve Karadeniz’in çoğunu aldığı pastadaki paydan kendilerinin hakkını istemeye alışmaları gerektiğini söyledi. İstanbul’da seçilmiş sadece Çankırılı 10 muhtar olduğunun altını çizen Soydal, “Çankırılıyı, Çankır’ıyı yükseltmek için elimizi taşın altına sokma zamanı geldi. Çankırılıyım demekle Çankırılı olunmuyor” dedi.

İstanbul Feshane’de etkinlik yapan 85 ilden en iyi zamanda Çankırı anıtım Günleri’nin düzenlendiğinin altını çizen Sami Soydal, öceki etkinlikte 150 bin olan ziyaretçi sayısının 250 hatta 350 bine çıkarılması gerektiğini söyleyerek; “18 Eylü’den itibaren sizleri komşularınızla, dostlarınızla beraber Feshane’deki Çankırı Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz” dedi.

ÇANKIRILIYIM DİYEN HERKES ÇALIŞMALI

candef_corekcilerAçıkgöz ve Soydal’ın konuşmalarından sonra dilek ve temennilerde söz alan Çankırı Ilgaz Çörekiçiler Köyü Derneği Kadın Kolları Başkanı Türkan Kale, Feshane’de düzenlenen 2. Çankırı Tanıtım Günleri etkinlilerini düzenleyen ÇANDEF ve Çankırı Vakfı’na teşekkür ederek, Çankırılıyım diyen herkesin bu organizasyonda canla başla çalışması gerektiğini söyledi.

Fatih Belediyesi’nin sur içindeki sosyal tesislerinde ÇANDEF ve Çankırı Vakfı tarafından düzenlenen toplantının sonunda, toplantıya katılan birlikler üye dernek yöneticileriyle aralarında yaptıkları değerlendirme ve hazırlık toplantıları ile tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ