logo

Çankırı EDES Projeleri Valilikte Törenle İmzalandı

Çankırı EDES Projeleri Valilikte Törenle İmzalandı

valilikAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında Çankırı’da uygulanacak projelerinin tanıtılıp sözleşmesi törenle imzalandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında Çankırı’da uygulanacak olan 4 projenin tanıtım ve sözleşme imza töreni 3 Şubat 2015 Salı günü gerçekleştirildi.

Valilik Birlik Salonu’nda düzenlenen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Vali Yardımcıları İbrahim Şahin ve Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve proje yürütücüsü daire amirleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “2013 yılından beri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında Çankırı ve 21 ilde (Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak) Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda, kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, meslek odaları ile üniversiteler tarafından gerçekleştirilen projeler desteklenmektir.

valilik

Projeler;

• Farkındalık eğitimlerine yönelik projeler,

• Engelliliğin nedenleri ve önlenmesine yönelik projeler,

• Engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik projeler,  olmak üzere 3 ana başlık altında toplanmıştır.

Bu bağlamda İlimiz Çankırı’dan 5 adet proje değerlendirilmek üzere Bakanlığa gönderilmiş olup, bunlardan 4 tanesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Desteklenecek bu 4 proje için Bakanlıktan yapılacak olan toplam hibe tutarı 225.971,82 TL’dir.

Projelerin hepsi Engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik hazırlanmıştır.

Desteklenecek projelerin ve yürütücüsü kurumların isimleri şöyledir:

1. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü – Engelsiz Geleceğe Kapı Aç

2. İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Ben Engelsizim

3. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü – Konuşan Kitaplık

4. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü – Sanat Engel Tanımaz

Gerçekleştirilecek projelerle engelli vatandaşlarımız ve aileleri daha özgür, daha sosyal bireyler haline geleceklerdir. Biz de Valilik olarak sonuna kadar yanlarında yer alıp onları destekleyeceğiz. Projelerin uygulanmasında sadece proje sorumlularının değil sizlerin de katkısını bekliyorum ve bunu sağlayacağınızdan eminim. Çankırı’mıza hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım” diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve proje yürütücüsü daire amirleri, EDES kapsamında Çankırı’da uygulanacak olan 4 projenin sözleşmelerini imzalandılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ