logo

ÇANKIRILILAR, ‘BÜYÜK ÇANKIRI İFTARI’NDA BULUŞTU

ÇANKIRILILAR, ‘BÜYÜK ÇANKIRI İFTARI’NDA BULUŞTU

0ÇANDEF ve Çankırı Vakfı tarafından Miniaturk’de düzenlenen Çankırı Valisi Mesut Köse’nin katıldığı geleneksel “Büyük Çankırı İftarı” Çankırılılardan yoğun ilgi gördü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zekeriya Açıkgöz Genel Başkanlığındaki İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) ile SAMİ Soydal’ın başkanı olduğu Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından İstanbul’da Miniaturk’de düzenlediği geleneksel “Büyük Çankırı İftar Programı”nın şehit ve gazi aileleri ile gaziler de davetli olarak katıldı.

İstanbul, Haliç “Miniaturk”de, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu ile Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen “Büyük Çankırı İftar Programı”na Çankırı Valisi Mesut Köse ile birlikte;  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Sami Soydal, Vakıflar Bölge Müdürü Ekrem Aslan, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ile birlikte ilçe kaymakamları, Diyanet İşleri Baş Vaizi Ahmet Silkin, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet müdürleri, Çankırı ve diğer STK, oda, bölge, birlik ve dernekleri yöneticileri ile davetliler katıldı.

“EMİR KARATEKİN’İN TORUNLARI, HOŞ GELDİNİZ”

Açılışta, “Emir Karatekin’in torunları hoş geldiniz” sözleriyle selamlayarak konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, “Evveli rahmet, Ortası mağfiret, sonu da; Cehennem ateşininden kurtuluş” olarak onbir ayın sultanı Ramazan ayı münasebetiyle birlik ve beraberlik içerisinde iftarda bir araya geldiklerinin altını çizerek; “Mevla’m tuttuğumuz oruçlarımızı kabul buyursun. Bizler; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu ve bünyemizdeki sayısı 147’yi bulan derneklerimizle birlikte, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile siz değerli Çankırılılarımızın İstanbul’da öncüsü olmak, sizlerle hem hal olmak elimizden geldiği kadar, gücümüz nispetinde; sizlere hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.  

İFTAR SOFRALARI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞTİRSİN

Birçok etkinlikte Çankırılı hemşerileri ile beraber olduklarını kaydeden ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, iftar programında faaliyetlerini anlatmanın doğru olmayacağını ifade ederek; “İftar sofralarının birlik ve beraberliğimiz daha da pekiştirmesini, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde yaşamamıza vesile olmasını, önümüzdeki süreçte; Çankırı’nın önünün açılması ve bizlere daha güzel hizmetler noktasında yeni kapıların açılmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, gençlik kolları yönetimimize ve siz sevgili hemşerilerime teşekkür ediyor; idrak edeceğimiz Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BURSLU ÖĞRENCİ SAYIMIZI 450’YE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

İstanbul’da yaşaya 300 bin civarındaki hemşerilerine hizmeti şiar edindiklerini kaydeden Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Sami Soydal, federasyon, vakıf ve derneklere hizmet edenlere teşekkür edip, büyüklerden ebediyete intikal edenlere ve şehitlere rahmet dileyerek; “Eğitime desteğimiz devam ediyor. 2015 – 2016 döneminde 350’ye yakın Çankırılı üniversite öğrencisine burs verdik. 2016 – 2017 dönemine de hazırlık yapıyoruz. Desteklerinizle burslu öğrenci sayımızı 340’den 450’ye çıkarmak istiyoruz. Vakfımıza bu güne kadar destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite gençliğinin yanına yeni gençlerin katılmasını isteyen Vakıf Genel Başkanı Sami Soydal, kendilerinden sonra görevlerini emanet edeceklerin gençlerin yetişmesi gereğini altını çizerek; Çankırı Rehberi çalışmasında hemşerilerinden destek isteyerek sözlerini tamamladı.

ÖĞÜT, BİRLİK, BERABERLİĞİN ÇİMENTOSU ÇANKIRI

İftar programını düzenleyen her gün kendini aşan Vakfın ve Federasyonun başkanları, yönetim kurulları ile katılımcıları selamlayan CHP PM Üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, hayırlı iftarlar ve ramazanlar dileğinde bulunarak; “Çerkeşli kardeşiniz olarak beni bağrınıza basıyorsunuz. En kötü günlerimizin Bu Ramazan’daki gibi olmasını dileyerek, Türkiye’nin birlik beraberliğinin bozulmayacağına inanarak ve ellerimiz semaya açarak; ülkemize zarar gelmemesi için dua ettiğimiz günlerin idrakindeyiz. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehit haberlerinin gelmeyeceği günlerin geleceğine inanıyorum. Birlik, beraberliğin çimentosunun Çankırı olduğuna inanıyorum” şeklinde konuşarak; Ramazan ve Bayram tebrikini iletti.

TÜRKİYE, ÇANKIRI’MIZ ORTAK SEVDAMIZ

“Çankırı’nın yiğit evlatları hepiniz hoş geldiniz” sözleri ile selamlayarak kürsüden Çankırılılara hitap etmeye başlayan Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ramazan’ın; kardeşliğin, paylaşmanın, dayanışmanın, bir ve beraber olmanın, birlikte yürüme kararlılığının her yıl tekrarlandığı, sevinçlerin paylaşıldığı ay olduğunu vurgulayarak; “Muhtaçların, mağdurların, muhacirlerin dertleriyle dertlenerek, dünya ve ahret saadetinin düşünüldüğü ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışının nefislerimizde hatırlandığı ay. Bu duygular ile içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran, ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirmenizi temenni ediyorum. Ülkemizin kilit taşı mayası durumunda olan Çankırı’mızın bu durumunu her zaman korumalarını diliyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkiye, Çankırı’mız ortak sevdamız” dedikten sonra katılımcıların; Ramazan, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

FAHRİ ÇANKIRILI, HEMŞERİNİZ KABUL EDERSENİZ SEVİNİRİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve selamlarını ileterek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Zeytinburnu’nda mahalle iftarında birlikte olduğu Kılıçdaroğlu’nun bizzat “Çankırılılara selam olsun” dediğini belirterek; “Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Kardeşliğin, birliğin, hoşluğun ayıdır. İnşallah Ramazan ayında gelen bu hoşluk, tüm yıla yayılır. Dualarımız, İslam alemi ve tüm dünyanın Ramazan ayında olduğu gibi; barışla, huzurla, kardeşlikle ve birlikte olması için olsun. Hepinizin Ramazan’ı mübarek olsun. Beni fahri Çankırılı olarak, bir hemşeriniz olarak kabul ederseniz, çok sevinirim” dedi.

İLİMİZ, ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI HİZMETLER YAPACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM

Şehitlere rahmet, gazilere şifa dileğinde bulunan Çankırı Valisi Mesut Köse, Hükümetin kararıyla 1 Haziran itibarıyla, Anadolu’nun güzide şehri Çankırı’ya il valisi olarak tayin edildiğini kaydederek; “Hem ilimiz için hem ülkemiz için hayırlı hizmetler yapabileceğimize ümit ediyorum. Benden önceki vali Sayın Vahdettin Özcan Bey ilimize 5 yıl hizmet etti. Ben bu vesileyle hem kendi adıma hem de ilimiz Çankırı adına kendisine saygı, sevgi ve şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Göreve başlar başlamaz aldığı davetle İstanbul’daki İftar Programına katıldığını, Çankırılılardan ve dostlarından oluşan samimi topluluğu görünce katılmaktan memnuniyetini dile getiren Çankırı Valisi Mesut Köse, Anadolu’nun güzide şehri Çankırı’ya gelmekten, Çankırı’da olmaktan ve Çankırılıları tanımaktan da memnun olduğunu ifade etti.

RAMAZAN VE BAYRAMI’I TEBRİK ETTİ

Vali Mesut Köse, kendisni İftar programına davet ederek Çankırılılarla buluşturan, Vakıf ve Federasyon başkanlarına teşekkür ederek sürdürdüğü konuşmasını; Ramazan ayı ve içindeki Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ