logo

ÇANKIRILILAR’DAN SULTANGAZİ’DE KAN BAĞIŞ KAMPANYASI

ÇANKIRILILAR’DAN SULTANGAZİ’DE KAN BAĞIŞ KAMPANYASI

kizilay_candef_sultangazi_İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) 2. Bölge Başkanlığı, Sultangazi Çankırılılar Derneği ve Türk Kızılayı Sultangazi’de kan bağış kampanyası düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Bir Damla Kan, Binlerce Hayat” sloganıyla; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) 2. Bölge Başkanlığı, Sultangazi Çankırılılar Derneği ve Türk Kızılayı Sultangazi şubesi tarafından Sultangazi’de düzenlenen kan bağış kampanyası 01 – 05 Ekim 2016 günleri arasında gerçekleştirlecek.

“Hadi Kardeşim Sende Bir Hayat Kurtar” davetiyle hemşerilerini kan bağışına çağıran ÇANDEF 2. Bölge Başkanlığı, Sultangazi Çankırılılar Derneği; Türk Kızılayı Sultangazi şubesi işbirliğiyle düzenlenen kan bağış kampanyasına Çankırılıların ve Sultangazili vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Vatandaşlar, Esentepe Merkez Camii önünde 01 Ekim 2016 Cumartesi ile 05 Ekim 2016 Çarşamba günleri arasındaki kan bağış kampanyasında yapacakları bağışlarla hayatların kurtarılmasına katkı verecekler.

“Kan Acil değil, Sürekli bir ihtiyaçtır” diyen Türk Kızılayı yetkilileri, Kan üretilemeyen bir doku  olduğuna dikkat çekip halen tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğuna dikkat çekerek; Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır.

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1’i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.

Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir” diyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ