logo

CANPOLAT ‘CHP, ULUSAL BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYANLARIN PARTİSİDİR’

CANPOLAT  ‘CHP, ULUSAL BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYANLARIN PARTİSİDİR’

Ataşehir’de 94.kuruluş etkinliğinde konuşan CHP İstanbul İl  Başkanı Cemal Canpolat, “Cumhuriyete öncülük yapmış bir partinin il başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de partisinin kuruluşunun 94. Yıl dönümü etkinliğinde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 1930’larda İsviçre, Fransa kadınlarında olmayan seçme, seçilme hakkının Türkiye’de kadına verildiğinin altını çizerek, “Mustafa Kemal 1920 -30’larda bu gün bize ders verenlere öncülük yapmış. Batı medeniyetinin üstünde medeniyeti hedef gösteren bir Mustafa Kemal’in; Lazı, Kürdü, Çerkezi herkesi kucaklamış, hem demokrasi, hem özgürlük,  hem cumhuriyete öncülük yapmış bir partinin il başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 94’üncü kuruluş yıldönümünde o heyecanı yaşamak için bir araya geldiklerinin altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP tarihinin devrim sayfalarına işlenip örüle örüle bu güne gelindiğini, “o” kadrolardan teslim alanlar olarak Cumhuriyeti ilelebet muhafaza etmek, daha güçlü, daha demokratik, daha özgür bir yapıyla taçlandırmak için çalışacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı CHP’nin 94. Kuruluş yıl dönümünü,  Ataşehir Cemal Süreya Salonu’nda düzenlenen ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın katıldığı bir etkinlikle kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte CHP ve ülke tarihinin anlatıldığı 15 dakikalı sinevizyon gösterisi de yapıldı.

BAŞKAN BATTAL İLGEZDİ’DE KATILDI

CHP’nin 94. Kuruluş yıl dönümünü nedeniyle Ataşehir’de düzenlenen etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Ataşehir İlçe, Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, örgüt üyeleri ve partililer, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

94 YILI AŞAN 4 PARTİDEN BİRİ CHP

Ataşehir’deki etkinlikte konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dünyada 94 yılı aşan 4 parti olduğunu ve bunlardan birinin de CHP olduğunu kaydederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş şartlarını hatırlatarak; “Osmanlı’nın tüm dünyaya borçlandığı, alacaklıların kendi vergi dairelerini kurduğu son dönemlerinde yabancılar kendi mahkemelerini de kurmuşlar. Yabancılar bir tarafta vergilerini topluyor, diğer tarafta yargılıyor ve ordusunun komutanları da yabancılar. Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşı ülkeyi işgalden kurtarmak için mücadele başlatıyor. ‘Geldikleri, gibi giderler’ diyen Atatürk ve arkadaşları uluslar arsı işgal güçlerine karşı ilk zaferini elde ediyor” şeklinde konuştu.

İŞGAL KUVVETLERİNE KARŞI MÜCADELE EDİP TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ KURDU

Anadolu’da işgal kuvvetlerine karşı mücadelesini sürdüren Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşının ülkeyi uluslar arası sermayeye diz çöktürmek isteyenlere karşı koruyarak, tam bağımsız Türkiye’yi kurduğunun altını çizen Cemal Canpolat, bir tarafta işgalci düşmanlarla mücadele ederken, işbirlikçi saltanat ve gericilere karşı da mücadele verdiklerini kaydederek; “Mustafa Kemal’in bağımsızlık mücadelesi sonunda bu gün ezanların okunmasına ve İslami değerlerin ayakta kalması sağlanmıştır. Balıkesir İmamı’nı tutuklayanlara karşı ses çıkarmayanlar Çanakkale vaizini tutuklayıp işkence görmesine ses çıkartmayan o işbirlikçi gericiler onlar için mücadele eden Mustafa Kemal’e insafsızca saldırıyorlar” dedi.

CHP ULUSAL BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYANLARIN PARTİSİDİR

Canpolat konuşmasında, “Uluslar arası sermayeyi, gericiliği dize getirip, yedi düvele karşı mücadele vererek tam bağımsız, egemenliğin halka verilmesi ile kurulan bir Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi olduğunu vurgulayan Cemal Canpolat, CHP’nin seçkinlerin, seçkincilerin partisi olmadığının altını çizerek, “CHP bu ülkenin dört bir tarafını kucaklayan, ulusal bütünlüğü sağlayanların partisidir” ifadelerine yer verdi.

CHP’YE SALDIRANLAR, BU GÜN CHP’YE SIĞINMIŞ DURUMDALAR

Atatürk’ün, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Ulusal Bütünlüğün Partisidir. CHP Umutsuzların, Sahipsizlerin, Kimsesizlerin, Yetimlerin, Savaşta Mağdur Kalanların partisidir’ sözlerin çok önemsediğini vurgulayan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, ötekilerin, dışlananların, itilenlerin, sahipsilerin sığınacağı alanın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu kaydederek, “CHP’nin bu anlayışına bu gün de ihtiyaç vardır. CHP’ye saldıranlar, etkisiz hale getirmek için CHP kadrolarına saldırı yapanlar bu gün Cumhuriyet Halk Partisi’ne sığınmış durumdalar” dedi.

DİN, MEZHEP, IRK AYRIMI YAPMAYAN BİR CUMHURİYET ANLAYIŞI

Cumhuriyetin kurulduğunda eğitim oranının yüzde 4 olduğunu, bunun da sadece 2000’e yakınının lise mezunu olduğunu, neredeyse doktorun hiç olmadığı zor bir ortamın olduğunu hatırlatan Canpolat, sanayinin olmadığı dönemde ülkenin sanayileşmesinin önünün açıldığına dikkat çekerek; “Milli burjuvaziyi, sermayeyi yaratıyor.  2000 kişiyi yurt dışına gönderip eğitim aldırıyor. Bize demokrasi dersi veren Almanların fırınlarda yaktığı dönemde Yahudilere kapılarını açıyor. Bu kadrolarla üniversitelerin kurulmasını sağlıyor. Din, mezhep, ırk ayrımı yapmayan bir Cumhuriyet anlayışı Mustafa Kemal’in anlayışı” ifadelerinde bulundu.

KÖY ENSTİTÜLERİ ANADOLU’NUN AYDINLANMASINDA ÖNEMLİ ROL ALIYOR

CHP’nin Anadolu’yu demir yolu ile ördüğü dönemde ekonomik imkansızlıklarla mücadele edildiğini, yokluk içerisinde yoların yapıldığını hatırlatan Cemal Canpolat,  ülkenin bu güne gelmesini sağlayanın Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP kadroları olduğunun altını çizerek, “Yokluğun, yoksulluğun yaşandığı, nüfusun önemli bir kısmının köylerde yaşadığı dönemde Köy Enstitüleri oluşturuluyor. Bu okullarda bir köyde olması gereken her şey öğretiliyor. Köylü inşaat yapıyor, saz çalıyor. Köy Enstitüleri Anadolu’nun aydınlanmasında çok önemli rol oynuyor. Bir tarafta aydınlanma, bir tarafta yeniden inşa edilen ülke…” dedi.

“BİZ KAYBETTİK AMA CUMHURİYET VE DEMOKRASİ KAZANDI”

Ülkelerin tek parti ile yönetildiği dönemde çok partili döneme geçildiğini hatırlatan, 5 – 6 yıl öncesine kadar çok partili sisteme geçen tek İslam ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, seçimi kaybeden İsmet paşa’nın, “Biz kaybettik ama cumhuriyet ve demokrasi kazandı” dediğini hatırlatarak; “iktidardaki Cumhuriyet Halk Partisi, kaybetmesini kabullenen bir kadroya sahiptir” diye konuştu.

CUMHURİYET SAYESİNDE İKTİDAR OLANLAR, SEÇİMLE GİTMEK İSTEMİYOR

Cemal Canpolat konuşmasında, günümüzdeki iktidar hırsına dikkat çekerek;  “Şimdi, cumhuriyetin sayesinde iktidar olanlar, cumhuriyet değerleri sayesinde iktidara gelenler, seçimle gitmek istemiyorlar” iddiasında bulundu.

CUMHURİYETE ÖNCÜLÜK YAPAN PARTİNİN İL BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

1930’larda İsviçre’de, Fransa’da kadınların seçme seçilme hakkı yokken Türkiye’de kadına seçme seçilme hakkı verildiğine işaret eden Cemal Canpolat, “Mustafa Kemal 1920 -30’larda bu gün bize ders verenlere öncülük yapmış. Batı medeniyetinin üstünde medeniyeti hedef gösteren bir Mustafa Kemal’in Lazı, Kürdü, Çerkezi herkesi kucaklamış, hem demokrasi, hem özgürlük,  hem cumhuriyet öncülük yapmış bir partinin il başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ