logo

ÇERKEŞ 13.KÜLTÜR HAYVANCILIK VE BAL FESTİVALİ YAPILDI

ÇERKEŞ 13.KÜLTÜR HAYVANCILIK VE BAL FESTİVALİ YAPILDI

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen 13. Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali Çerkeş Meydanında 15000’e yakın vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çerkeş Kent Meydanı ve etrafının tamamıyla dolup taştığı, 15000’e yakın katılımın gerçekleştiği geleneksel 13. Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali coşkusunu Çerkeşliler ve konukları doyasıya yaşadı.

Çerkeş Kent Meydanında 15000 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali’ne Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman ile birlikte Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı, Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, KARKON Engelli Komisyonu Başkanı Birol Ekşi’nin de aralarında olduğu STK, dernek ve birlik başkan ve yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından Saat 14:00 de Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtına Festival Çelenginin koyulması başlayan ve Mehteran eşliğinde Festival yürüyüşü ile devam eden Festival programı Çerkeş Kent meydanında gece saat 24:00 e kadar sürdü.

Çerkeş Kent Meydanına kurulan dev sahne de Çerkeş yöresel halk oyunları gösterisi, Örenköylü hemşerilerimiz tarafından hazırlanan Çerkeş kına kutlamasının canlandırılması, Simental ırkı düve ve buzağı yarışmasında ve dünyaca ünlü Çerkeş Çiçek Balı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Festival öncesi Çerkeş Belediyesi tarafından sünnet ettirilençocuklara hediyelerinin verilmesi ve yine Belediye tarafından vatandaşlara yemek ikramı ile programın gündüz etkinlikleri son buldu.

Akşam saat 18:30 da yerel sanatçımız Özkan Ergün Konseri ile başlayan Festival konseri, Sincanlı Mustafa Taş ve Derya Uluğ konseri ile son buldu. Konser sonrasında havai fişek gösterisi yapıldı.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı yaptığı konuşmada 13. Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali’ne katılanlara teşekkür ederek, “Festivalimize katılımı ile bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederiz. Çerkeş’imiz her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ