logo

Cevat Arzık ‘1/5000’lik Yenisahra Planı Yarın Çıkacak’

Cevat Arzık ‘1/5000’lik Yenisahra Planı Yarın Çıkacak’

_Ak Parti_Mustafa_Cevat_ArzikAk Partili Mustafa Cevat Arzık, Meclis toplantısında Yenisahra ve yakın çevresinin 1/5000’lik planının ilk oylamada İBB Meclisinden çıkacağına inandığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında Yenisahra ve yakın çevresinin 1/5000’lik planının gündeme geldiği ilk oylamada İBB Meclisinden çıkacağına inandığını söyledi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının Perşembe günü yapılan 3. oturumuna Yenisahra ve yakın çevresinin 1/5000’lik planının İBB’deki süreci ve itirazların değerlendirilmesi ile ilgili tartışmalar gündeme oturdu. Başkan İlgezdi’nin; “1/5000’lik Yenisahra planı İBB’de engelleniyor. Plan çıkmazsa konuşmaya başlayacağım” ifadelerinde bulunduğu konuşması ile söz alarak konuşan İBB Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, planın İBB deki durumu ve süreçle ilgili açıklamalar yaptı.

Ak Partili Hande Bozatlı’ya Kutlama

Ak partili üye İsmail Levent’in çeşitli olaylarda bayrak ve Atatürk heykelleri ile büstlerinin yakılması, yakılmasını kınadığı oturum, CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın Ak Partili Üye Hande Bozatlı’yı Cumhurbaşkanlığı’nda aldığı önemli görevle ilgili kutlaması ile açıldı.

Palnın mağduriyetler oluşmada, itirazların değerlendirilerek vatandaşlar lehine sonuçlanması için çalıştıklarını vurgulayan Mustafa Cevat Arzık, 1/1000’lik planlar için de Ataşehir’de birlikte çalışacaklarının altını çizerek; “İBB komisyonunda kararların oy birliği ile alındığını söyledi.

Ataşehir’in bütün mahallaelerindeki plan çalışmalarının ayın hassasiyette takipçisi olacaklarını belirten Arzık, dere yataklarındaki yıkım kararları ile ilgi yapacak bir şeylerinin olmadığını iddia ederek yapabileceklerini; enkaz bedellerinin mümkün olduğunca mağdur edilmeden ödenmesi, yerine verilecek bedelin makul değerde belirlenmesi, iyi bir kamulaştırma yapılması ile yanlışlıkla dere yataklarında gösterilenlerin düzeltilmesini sağlamak olarak sıralayıp; “Biz bunların takipçisi olacağız” dedi.

“Planın Doğru Çıkması İçin Baskı Yaptık”

Belediye Başkanım olarak onun uğraştığı kadar bir Meclis üyesi olarak ben de uğraşıyorum bu planın çıkması için” sözleri ile Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Nazım İmar Planı’nın İBB Meclisi’nden onaylanarak çıkması için çaba sarf ettiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, “Onda hiç şüphesi olmasın. Aynı şekilde; benim de orada akrabalarımda yok, bir metre arsam da yok. 5000’lik plan askıdayken bölge sakinleri 5 maddelik itirazda bulundu. Sorumlu bir meclis üyesi olarak, 5 maddelik itirazları da dikkate almak zorundayım. Plan geçtiğimiz ay komisyona geldi. Komisyonda değerlendirme yaptık. Planı görüştük. Fakat 5 maddelik bu itirazların çözülmesi için ben komisyonda baskı yaptım. Başkanımız doğru söylüyor.  Biz burada planın doğru çıkması için arkadaşlarımızdan ricacı olduk. Planı engellemek için baskı uygulamadık.

“1/5000’lik Yenisahra Planları Çıkacak”

Bu gün Komisyon raporunu incelediğinde bir takım olumsuzlukları, teknik eksiklikleri gördüğünün altını çizen İBB Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, bu konuları gruplarında tartıştıklarını söyleyerek; “Bu konularında kısa sürede çözülemeyeceği, mutabık kalamayacağımız için; bu gün dosyayı komisyona iade ettik. Yarın İnşallah bir sıkıntı çıkmazsa Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin yakın çevresi 1/5000’lik planları İBB Meclisimizden çıkmış olacaktır” planların İBB Meclisi gündemine gelerek oylanıp meclisten çıkacağının müjdesini verdi.

“İtirazların Vatandaş Lehine Çözülmesi İçin Çalışıyoruz”

İtirazların vatandaş lehine çözülmesi için çalıştıklarını işaret eden İBB Meclis Üyesi Mustafa Cevat Arzık, “Bir kısmı çözülüyor bu sorunların. Bu bizim için sevindirici. Bir kısmı da çözülemiyor. Çözülememesinin sebeplerinden bir tanesi de; biliyorsunuz orada bir yürütmeyi durdurma kararı alındı. Sosyal donatı alanları, yeşil alanların azlığından bahsedildiği için. Mümkün mertebe yargı kararına tezat oluşturmayacak bir planlama süreci götürdük. Ama bizim bu gün yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, şöyle bir durum ortaya çıktı; yapılacak düzenleme ile mağduriyetleri giderme adına 1/1000’lik planda düzeltiriz. Biliyorsunuz 1/5000’lik planların itirazlarını çıkardıktan sonra ilçemizde 1/1000’lik uygulama imar planları yapılacak. Yani ortak çalışmayla, 1/1000’lik planda vatandaşların mağduriyetini giderecek şekilde, ortak çalışma yürütebiliriz.

“Kararlar Oy Birliği İle Alındı”

Komisyonda kararların oy birliği ile alındığını altını çizen Arzık, aynı birliği İBB Meclsi’ndeki oylamada da beklediğini işaret ederek; “İBB Meclisi komisyonu üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonucu. Yarın inşallah çıkarsa; oy birliği ile çıkacak. Komisyondaki Ak partili ve CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın oy birliği ile alınmıştı karar. İnşallah yine oy birliği ile meclisten çıkar. Biz de, bir an önce buraların dönüşebilmesi için, vatandaşım mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için, 1/1000’lik planlarımızı yaparak bu meclisimizden geçirip, tekrar Büyükşehir’e onaya yollarız.

“Ataşehir’in Bütün Mahalle Planlarının Takipçisi Olacağız”

Yanlış anlaşılmalar olmasın diye söz aldığını ifade eden Cevat Arzık; “Bizler sorumlu meclis üyesi olarak, mağduriyetler oluşmaması için yapılan çalışmaları takip etmek zorundayız. Sırf burası ile ilgili değil; önümüzdeki dönemde de; Ferhatpaşa’nın, Mustafa Kemal’in, İçerenköy’ün ve Küçükbakkalköy’ün planlarında da aynı hassasiyetle çalışacağız. Burada vatandaşların yararına ne olacaksa; nasıl bir plan yapılacaksa onun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Dere Aksında Kalan Hiçbir Yer İçin Yapabilecek Bir Şey Yok

Dere yataklarındaki vatandaşların yıkım kararı ile oluşan mağduriyetleri ile ilgili görüşlerini dile getiren İBB Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, “Sayın Başkanımızın söylediği gibi; dere yatakları ile ilgili İBB Meclisinde de o mağduriyetlerin giderilmesi için uğraşıyoruz. İsim isim hepsi ile geriye dönük çalışmalarımız oluyor bu konularda. Bizim en son, nihai olarak söylediğimiz şey şu; “Dere aksında kalan hiçbir ev için, hiçbir yer için yapabilecek bir şey yok”. Yapılabilecek şey nedir? Burada vatandaşlarımıza enkaz bedellerinin mümkün olduğunca mağdur edilmeden ödenmesi, yerine verilecek bedelin belirlenmesi. Yani iyi bir kamulaştırma yapılması. Biz bunların takipçisi olacağız. Bunun dışında, yanlışlıkla dere aksında gösterilen, dere kenarındaki evler ve yerlerin de takipçisi olacağız” dedi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ