logo

CHP 35. OLAĞAN KURULTAYI YAPILIYOR

CHP 35. OLAĞAN KURULTAYI YAPILIYOR

chp_kurultay_adayCHP, “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı” sloganı ile 16 – 17 Ocak’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda 35. Olağan Büyük Kurultayı’nı gerçekleştiriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Parti içi seçimlerin yapıldığı kongre sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mahalle delegeliği, ilçe kongreleri, il kongrelerinin ardından 16 – 17 Ocak’ta 35. Olağan Büyük Kurultay gerçekleştiriyor.

ADAYLIK İÇİN 120’DEN FAZLA DELEGE İMZASI

Adaylığı devam eden Mustafa Balbay ile  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin ise 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor. Adaylıkların resmileşmesi için Genel Başkan adaylarının kurultayda 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor.

KURULTAY, KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞKANLIĞI İLE…

Kurultay öncesi Genel Başkan adayı olarak konuşulan isimlerden mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına ciddi bir adayın çıkmayacağı, 35. Olağan Büyük CHP Kurultayı’nın Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı ile sonuçlanacağı iddia ediliyor.

GENEL BAŞKANLIK YARIŞI KILIÇDAROĞLU VE BALBAY ARASINDA

“Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı” konsepti 16 – 17 Ocak’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda  35. Olağan Büyük Kurultay için hazırlanılan  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de Genel Başkanlık yarışının Kemal Kılıçdaroğlu ile Mustafa Balbay arasında geçmesi bekleniyor.

MUSTAFA BALBAY CHP GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAY

CHP’ye vefa borcu olduğunu söyleyen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay “Demir parmaklıkların ardında bizim için mücadele eden, Silivri önünde bizim için gaz yiyen ve beni siyasete taşıyan CHP’ye vefa borçluyum. Ben bu borcumu CHP’yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim” diyerek CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştı.

Mustafa Balbay, “Partimizi daha ileri götürebileceğimize ve 2019’daki üç seçimde birden partimizin başarılı olması için yeni bir yön, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım” şeklindeki açıklama ile CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu.

UMUT ORAN ADAY DEĞİL

Daha önce adaylığını açıklayan Umut Oran CHP 35. Olağan Kurultay’ında aday olmayacağını duyurdu. Umut Oran 1 Kasım seçimlerinin ardından genel başkanlık tartışması başlayan 35. CHP Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

MUHARREM İNCE DE ADAY DEĞİL

Kurultay’da Genel Başkan adaylığında adı geçen ve ”CHP’de aday olunmaz, gösterilir” diyerek adaylık sinyali veren Muharrem İnce; “Kurultayın kongre süreçlerinin ortaya çıkardığı tablo gereği yeniden genel başkanlığa, basında yazılan görevlerin hiçbirine aday olmayacağımın kamuoyumuz tarafından bilinmesini isterim. Aday olmam durumunda partideki mevcut yapının demokrasicilik oyununa meşruiyet kazandıracağımı, yanlışlara, olumsuzluklara tersinden katkı sağlama durumunda kalacağımı gördüğümden, aday olmamın doğru olmayacağını görmüş bulunmaktayım” ifadelerinin yer aldığı açıklama ile Genel Başkanlığa aday olmayacağını belirtti.

  1. OLAĞAN KURULTAY’A ÖZEL “FOTOĞRAFLARLA CHP KURULTAYLARI” ALBÜMÜ

CHP Genel Merkezi tarafından, 16- 17 Ocak tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek 35. Olağan Kurultay’a özel “Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayları” albümü hazırlandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, talimatıyla hazırlanan ve çoğunluğu özgün 383 fotoğraftan oluşan albüm hazırlandı.

CHP İL BAŞKANLARI KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay hazırlıkları çerçevesinde Genel Merkez’de düzenlenen İl Başkanları toplantısına katıldı.

CHP İl Başkanları, hafta sonu yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.  Toplantıda, Kılıçdaroğlu il başkanlarını dinleyerek görüşlerini aldı.

PM SEÇİMİNDE ÇARŞAF LİSTE ÖNERİSİ

Edinilen bilgiye göre CHP İl başkanları Parti Meclisi (PM) seçimi için Kılıçdaroğlu’na çarşaf liste önerisinde bulundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük kurultayın ardından önümüzdeki bir yıl içinde önce tüzük, ardından program kurultayı yapmayı planladığını belirttiği kaydedildi.

KURULTAY DİVAN BAŞKANI MURAT KARAYALÇIN

CHP il başkanlarının Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapılan toplantıda; kurultayda Divan Başkanı’nın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da önerisi ve oy birliğiyle alınan kararla, İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın’ın olmasına karar verildiğini belirtiliyor.

SEÇİM “KURULTAY DELEGELERİ” TARAFINDAN

Kurultay takvimi çerçevesinde 940 ilçe ve 81 ilde kongrelerini tamamlayan CHP’nin, 16-17 Ocak’ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı’nda, genel başkan ve Parti Meclisi (PM) üyelerini seçecek yeni “Kurultay Delegeleri” belirlendi.

CHP’ni iller kongrelerinde belirlenen bin 100 delegesi ile milletvekili ve milletvekili olmayan PM üyelerinden oluşan 100 kadar da doğal delegesi var.

Kurultayda, İl kongrelerinde ilin TBMM üyeleri sayısının iki katı olarak seçilen “kurultay delegeleri” ve “Doğal Üyeler”den oluşan “KURULTAY DELEGELERİ” tarafından yapılacak seçimle Genel Başkan ve Parti Meclisi (PM) üyeleri belirlenecek. CHP’nin 35. Olağan Kurultay’ında oy kullanması beklenen delege sayısının 1200 civarında olması bekleniyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ