logo

CHP ATAŞEHİR GENÇLİĞİ ‘BAŞKAN’INI SEÇTİ

CHP ATAŞEHİR GENÇLİĞİ ‘BAŞKAN’INI SEÇTİ

chp_genclik_kongre (1)CHP’de Ataşehir Gençlik Kolları Kongresi 29 Kasım Pazar günü yapıldı. Mavi ve Kırmızı liste ile gidilen CHP Gençlik Kongre’sinde başkanlığa Cenk Emlik seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe 3. Gençlik Kolları Kongresi, geçerli 654 oyun 385’ini alan Mavi Liste ve başkanlığı da Mavi listenin adayı Cenk Emlik kazandı.

3. CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Kongresi 29 Kasım 2015 Pazar Günü yapıldı. Kırmızı ve Mavi liste olarak iki liste ile gidilen seçimde Ataşehir Gençlik Kolları yönetiminin de belirlendiği başkan adayları Cenk Emlik ve Tugay Serdar Berkut idi.

chp_genclik_kongre (5)

29 Kasım 2015 Pazar Günü Saat 10.00’da NOVADA, Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda başlayan Kongre; açılış, divan kurulu oluşumu ve konuşmalar ile başladı.

Kongre’de Gençlik Kolları Başkanı ve yönetiminin belirleneceği seçim için oy verme işlemlerine Saat  11:00’da başlandı.

11:00’da başlayan kayıtlı 30 yaş altı 2260 üyenin seçimlere katılabileceği oy verme işlemleri ise 17:00’da sona erdi.

Oy verme işlemlerinin tamamlandığı Saat 17:00’da sandıklar açılarak tasnif edilen oylar sayıldı. Yapılan sayım sonrası açıklanan kesin olmayan resmi sonuçlara göre; kullanılan 657 oyun 3’ü geçersiz sayılırken;  geçerli olan 654’ünden mavi listeye: 385, kırmızı listeye: 269 oy çıktı.

Bu sonuçla seçimi, geçerli olan 654 oyun 385’ini alan Mavi Liste ve başkanlığı da Mavi listenin adayı Cenk Emlik kazandı.

chp_genclik_kongre (34)chp_genclik_kongre (35)

SÜRECİ OLGUNLUK İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRECEKLER

Kongre öncesi görüşlerini aldığımız CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ise kongreye yoğun katılımın memnuniyet verici olduğunu, bu katılımın diğer faaliyetlerinde de beklendiğini belirterek; “çocuklarımızın özgür ve kurallara uygun oy kullanmalarını sağlamak bizim görevimiz. Güven duyduğumuzu, sorumluluk vereceğimizi onlara hissettirirsek; daha doğru karar vereceklerine inanıyorum.  Biz ilçe yönetimi olarak onların doğru şartlarda seçimlerini yapabilme şartlarını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu süreci olgunluk içerisinde değerlendireceklerine inanıyorum. Bu bir yarıştır. Yarışlarda bir birinci olur. Yarışın kaybedeni olmayacaktır” dedi.

Hakkı Altınkaynak, ana kademe ile uyum içinde olacak, partiye yeni bir heyecan getirecek olan listenin kazanmasını arzu ettiğini; bu doğrultuda bir kongre sonucu beklediğini kaydetti.

chp_genclik_kongre (48)chp_genclik_kongre (51)

İKİ ADAYDAN DA OYLARI ETKİLEME İDDİASI

Kongre sonrası katılımcılara teşekkür eden her iki aday da seçimlere müdahaleden söz ederken; Kırmızı Liste adayı Tugay Serdar Berkut “partimizin demokrasi şöleni yada “sözde” demokrasi şöleni” diye nitelediği seçime müdahaleye iş, aş öne çıkartılarak oyların etkilendiğini iddia edeip, adresi ise yereldeki büyükleri olarak gösterdi.

Başkan seçilen Cenk Emlik ise iddiaların doğru olmadığını ifade ederek kendi aleyhlerine Ankara’dan, milletvekillerinin telefonlarla müdahalesi olduğunun bilgisinin olduğunu iddia etti.

Uzun süren coşkulu alkışlar eşliğinde teşekkür konuşmasını yapan CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Cenk Emlik, kongreye katılarak oy kullanan bütün üyelere teşekkür etti.

chp_genclik_kongre (2)

chp_genclik_kongre (4)chp_genclik_kongre (7)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ