logo

CHP CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN TAKSİM MEYDANI’NDA

CHP CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN TAKSİM MEYDANI’NDA

chp_darbe_miting_taksim_aciklamaCHP, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etmek demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkmak üzere parti ayrımı gözetmeksizin Taksim’de Cumhuriyet Ve Demokrasi Mitingi düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Temmuz Pazar Günü, İstanbul Taksim’de Cumhuriyet Ve Demokrasi Mitingi düzenleme kararı alarak resmi başvurularını gerçekleştirdiklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunarak; “24 Temmuz Pazar Günü Taksim Meydanı’nda sadece CHP’nin sözcüleri olmamalı, orada diğer siyasi partilerimizin, katılımcıların da sözcüleri olmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93 yıllık siyasi yaşamımız boyunca hep darbelere karşı durduğunun altını çizen Tekin Bingöl, 15 Temmuz’da da bu tavrını sürdürdüğüne işaret ederek; “Bundan sonra da askeri ve sivil darbelerin tamamına karşı duracağız” diye konuştu.

CHP’li bazı milletvekilleriyle TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı’nda, “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” düzenleme kararı aldığını bildirdi.

Açıklamada, ordu içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Bingöl, olayın başladığı andan itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta bütün CHP’li milletvekilleri ve üyelerin, net bir tavır koyarak, söz konusu darbe girişimine karşı duruş sergilediklerine işaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün 24 Temmuz Pazar Günü, İstanbul Taksim’de Cumhuriyet Ve Demokrasi Mitingi ile ilgili açıklamaları;

“Bizim için cumhuriyetin değerlerini korumak, demokrasiyi koruyup kollayıp, kurumsallaştırmak ve bütün bunları gerçekleştirmek için de vazgeçilmez olan parlamenter demokratik sistemi yaşatmak en büyük önceliğimizdir” ifadesini kullanan Bingöl, “Bu nedenle bu darbe girişimine, kim ve kimler tarafından yapıldığı henüz belli değilken, darbenin başarıya ulaşıp ulaşamayacağı dahi belli değilken aynı kararlılıkla bir karşı duruş sergiledik. 93 yıllık siyasi yaşamımız boyunca Cumhuriyet Halk Partisi hep darbelere karşı durmuştur. 15 Temmuz’da da bu tavrını sürdürdü. Bundan sonra da askeri ve sivil darbelerin tamamına karşı duracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bingöl, demokrasi ve parlamenter rejimi hedef alan bu darbe girişiminin ardından tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri ve ortaya koydukları bu asil davranışı sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

78 MİLYON VATANDAŞIMIZA AÇIK BİR MİTİNG

Bingöl, CHP’nin 24 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanı’nda, “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” düzenleme kararı aldığını ve gerekli resmi başvurunun yapılarak izinlerin alındığını bildirdi.

“Düzenlenecek mitingin sadece CHP veya seçmenlerine yönelik olmadığına” dikkati çeken Bingöl, şunları kaydetti:

“Bu miting bütün siyasi partilerimize, parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve 78 milyon vatandaşımıza açık bir mitingdir. Orada CHP’yi öne çıkaracak bir söylem ya da davranış içerisinde olmayacağız. Orada parlamenter demokratik sistemi güçlendiren, demokrasi ve Cumhuriyet’i, özgürlükçü demokrasiyi kalıcı kılacak bu tavrımızı, bütün vatandaşlarımızla birlikte devam etme kararlılığını göstermek üzere bir araya geleceğiz. Bu vesileyle bütün siyasi partilerimize çağrımızdır, pazar günü orada sadece CHP’nin sözcüleri olmamalı, orada diğer siyasi partilerimizin, katılımcıların da sözcüleri olmalıdır. Türkiye’nin huzur ortamını sağlamak, Türkiye’deki kardeşlik ruhunu yeniden tesis etmek adına bu mitinge bütün vatandaşlarımızı davet ettiğimizi ifade ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ