logo

CHP; ‘GÜMÜŞHANE’DEKİ TECAVÜZ ARAŞTIRILSIN’

CHP; ‘GÜMÜŞHANE’DEKİ TECAVÜZ ARAŞTIRILSIN’

baris_yarkadas_chp_meclis_onerge_tecavuzCHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları, Gümüşhane’de yaşanan ve üstü örtülmeye çalışılan tecavüz olayı ile ilgili Meclis’e araştırma önergesi verdi.

CHP, Gümüşhane’de ortağı olduğu yurtta kalan kızlara tecavüz eden ve AKP İl yönetimindeki abisi ile bir AKP’li vekilin devreye girmesiyle üstü kapatıldığı iddia edilen tecavüz olayıyla ilgili Meclis’e araştırma önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşlarının imzasıyla verilen önergede, tecavüz olayının siyasi bir partinin nüfuzunun kullanılarak kapatıldığına dikkat çekilerek, söz konusu iddiaların araştırılarak gereken önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

İŞTE, CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BARIŞ YARKADAŞ İMZASIYLA MECLİS’E VERİLEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA”

Anayasa’nın 17’nci ve 19’ncu maddeleri; kişinin dokunulmazlığı, maddî ve manevî varlığı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hususlarını açık şekilde düzenlemiştir.

Bu başlıklar altında yer alan; “Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tâbi tutulamaz.” ve “Herkes, kişi hürriyeti ve güvenliğine sahiptir.” cümleleriyle de ülkemizde yaşayan her birey güvence altına alınmıştır.

baris_yarkadas (9_4)Ülkemizde son günlerde ortaya çıkan ve toplumda büyük infial yaratan sapkın eylemlerin ne yazık ki ardı arkası kesilmemektedir. Ülkenin farklı noktalarından her gün farklı bir tecavüz, istismar ya da taciz olaylarına şahit olmaktayız. Bu olayların araştırılarak üzerine gidilmesi ve gerekli önlemlerin alınması yerine ne yazık ki koruyucu ve kollayıcı refleksler gösterilerek olayların üstünün kapatılmaya çalışılması endişe vericidir.

Son olarak Karadeniz bölgemizin küçük illerinden biri olan Gümüşhane’de yaşanan ve ulusal basında gerekli ilgiliyi görmeyen bir olayın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılması önem kazanmıştır. Bu olayın araştırılması ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması üniversite eğitimi gören tüm gençlerimizi de yakından ilgilendirmektedir.

Yıllarca dişinden tırnağından artırarak çocuklarını üniversiteye hazırlayan aileler, üniversite eğitimi süresi boyunca çocuklarını devlete emanet ederler. Eğitim ve öğrenim hakkının engellenmemesi devletin güvencesi altındadır. Ailelerinden ayrılarak farklı şehirlerde üniversite okuyan gençleri o şehirlerde çeşitli zorluklar beklemektedir. Bu zorlukların en başında barınma ve yurt sorunu gelmektedir. İllerimizde alt yapısı hazırlanmadan açılan üniversiteler beraberinde yurt ve barınma sorununu da getirmiştir. Bu sorunlar  ne yazık ki öğrencileri bir süre sonra tarikat, cemaat ya da kontrolsüz yapıların kucağına itmiştir/itmektedir.

Gümüşhane ilinde yaşanan dehşet verici olaylar özel bir kız öğrenci yurdunda meydana gelmiştir. Basına az da olsa yansıyan detaylara göre, ilgili yurtta kalan bir kız öğrenciye darp ve tecavüz edilmiştir. Bu olayın doktor raporu ve mahkeme kararıyla tescillenmesine rağmen, ilgili olayda tutuklanan ve yurdun ortağı olduğu ifade edilen şahsın, bir süre sonra bir siyasi partinin nüfuzu kullanılarak serbest bıraktırıldığı Gümüşhane ilinde ana gündem maddelerinden biri olmuştur. Olayın üzerine giden ve detaylarıyla araştıran Ahmet Memiş isimli gazeteci aynı yurt içerisinde daha öncede 8 öğrencinin daha cinsel tacize uğradığını, kızların tehdit edilerek susturulduğunu ve olayların üstünün kapatıldığını ortaya çıkarmıştır.

Olayı araştıran gazeteci korkunç bir gerçeğe daha ulaşmış; ilgili yurtta daha önce de bir kız öğrencinin uyuşturucuya alıştırılarak yurt sahibi abi kardeş tarafından tecavüze uğradığını gündeme taşımıştır. Bahsi geçen tüm tecavüz olaylarında ilgili kişilerin bir siyasi partinin il yöneticisi ve il milletvekili tarafından korunduğu iddiaları ise dehşet vericidir.

Gümüşhane ilinde özel bir kız öğrenci yurdunda yaşanan taciz, tecavüz, darp olayları ve bu olayların bir siyasi partinin nüfuzunun kullanılarak kapatıldığı iddialarının araştırılarak gereken önlemlerin alınması amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ