logo

CHP İstanbul Adaylarını Kadıköy’de Tanıttı

CHP İstanbul Adaylarını Kadıköy’de Tanıttı

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda İstanbul’uda üç seçim bölgesinde 88 milletvekili adayını tanıttı. Toplantıda alana giren kedi alkışlarla karşılandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP, İstanbul’da 7 Haziran genel seçimlerinde iktidar mücadelesi vereceği 88 milletvekili adayını, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın ev sahipliğinde Kadıköy Belediyesi’nin Moda’daki Khalkedon Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda basına tanıttı.

İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul il yönetim kurulu üyeleri ve Kadıköy, Ataşehir ve Sarıyer belediye başkanları, SKM başkanları ile milletvekili adayları katıldı.

Kadıköy’deki aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’nin, 11 Nisan’da Kartal’da düzenlenen “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingiyle sahaya çıktığını ifade ederek, “Çok görkemli biçimde sahaya çıktık, İstanbulluları selamladık, AKP’nin gidişini alkışladık. CHP’nin gelişine alkış tuttuk, ’Hoşgeldin’ dedik. Avuçlarımızı patlatırcasına alkışladık” dedi. Karayalçın’ın konuşması ile başlattığı alkışa milletvekili adayları da ayağa kalkarak uzun süre Karayalçın ile birlikte alkışladılar.

chp_istanbul-adaylari_tanitim_kadikoy_6

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın 19 Nisan’da CHP Seçim Bildirgesi’ni kamuoyuna sunacağını belirten Murat Karayalçın, seçim bildirgesinde yer alan bazı maddelere değinerek, CHP iktidarında İstanbul’da hiçbir hanenin ayda 720 liradan daha az geliri olmayacağını iddia etti.

chp_istanbul-adaylari_tanitim_kadikoy_6-3

Aileye 720 Lira Alt Gelir

720 liranın aile için belirledikler alt çizgileri olduğunu ve vatandaşlara bu geliri bunu taahhüt ettiklerini söyleyen Karayalçın, “Genel Başkanımız taahhüt ediyor, İstanbul’da şu anda yoksulluk sınırın altında yaşayan 500 bin hanenin hiçbirisi, 720 liranın altında bir gelirle yaşamını sürdürmek durumunda olmayacak. CHP İktidarında bu hak olacak. CHP yönetiminde bu haktan herkes yararlanacak. CHP, ailedeki bireylerin hamilelik, çocukların yaşları, eğitim, askerlik, yaşlılık, engellilik durumlarına göre 720 liranın üzerine de çıkan desteği sağlayacak” dedi.

“Kent İşçiliği” İle 50 Bin İstihdam

50 bin genç ve kadının istihdamını sağlayacak özel bir istihdam paketini hazırladıklarını vurgulayan Karayalçın, seçim vaatleri arasında bulunan “Kent işçiliği” adı verilen uygulama ile İstanbul’daki 700 bin işsizin sigortalanarak, toplumsal alanlarda, çevre bakımında, ağaçlandırmada çalışmalarını sağlayacaklarını söyledi.

chp_istanbul-adaylari_tanitim_kadikoy_6-2

Kentsel Dönüşüm Sorununu Sıfırlayacağız

İstanbul’la ilgi planlarına da değinen Karayalçın deprem riski altındaki İstanbul’da “rantsal” değil “kentsel dönüşüm”ü yapacaklarını iddia ederek; “İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda sorunları sıfırlayacağız. Kentsel dönüşüm projelerinde “yerindelik”, “birliktelik” ve “yüksel kentsel yaşam standartları nitelikleri” arayacağız. 2002’den bu yana İstanbul’da uygulanan kentsel dönüş projeleriyle 100 binin üzerindeki İstanbullu tehcir edildi. Yerinden sürüldü. Bizim uygulamamızda İstanbullular, şimdi olduğu gibi piyasaya terk edilmeyecek, müteahhitlerle karşı karşıya bırakılmayacakdedi.

“İstanbul’un Deprem Riskini Sıfırlayacağız”

İstanbul’da depreme dayalı olarak değil, ranta dayalı dönüşüm yapıldığını iddia eden Karayalçın; “Biz rantı değil, deprem riskini dikkate alan dönüşüm gerçekleştireceğiz. İstanbul’un deprem riskini sıfırlayacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın’ın açılış konuşması sonrası Adaylar toplu resim çektirdi. Bu sırada alanda gezinen kedi şaşkınlık yaratırken gülüşmelere neden oldu. Resim çekmek üzere alanda bulunan CHP’liler kedinin dolaşmasını alkışlarla takip ettiler.

CHP yöneticilerin de aralarında bulunduğu 25. Dönem İstanbul milletvekili adayları İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın başkanlığında 4 saate yakın süren basına kapalı çalışma toplantısı yaptılar.

chp_istanbul-adaylari_tanitim_kadikoy_6-1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ