logo

CHP İstanbul Önseçiminde Mustafa Sarıgül Sürprizi

CHP İstanbul Önseçiminde Mustafa Sarıgül Sürprizi

 chp-istanbul-on _secim_sarigul_adayÖn seçimde İstanbul’da 3 bölgede 74 milletvekilliği adaylığı için 409 adayın yarıştığı CHP’de Mustafa Sarıgül İstanbul 2. Bölgede beklenen oy desteğini alamadı.

İSTANBUL’da, CHP üyelerinin 7 Haziran’daki Genel Seçim’de yarışacak milletvekilli adaylarını önseçimle belirlemek için kullandığı oyların sayımı ve ilçelerden gelen tutanakların birleştirilmesi işlemi büyük oranda tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, 1. Bölge’de Mahmut Tanal, 2. Bölge’de Aykut Erdoğdu, 3. Bölge’de de İlhan Cihaner ilk sırada yer aldı.

DURSUN ÇİÇEK’DE ÖN SIRALARDA

170 aday adayının yarıştığı 1. Bölge’de Mahmut Tanal ilk sırada yer alırken, Gamze İlgezdi ikinci, Barış Yarkadaş da üçüncü durumda.

2. Bölge’de ilk sırada Aykut Erdoğdu, ikinci sırada Dursun Çiçek, üçüncü sırada Gülay Yedekçi Arslan, dördüncü sırada Didem Engin yer aldı.

SARIGÜL 5 VEYA 6. SIRADA

2. Bölge’de, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 5. sırada yer bulabildi. Sarıgül ile 6. sırada yer alan Yüksel Mansur Kılıç arasında az bir fark olduğu belirtildi. Bu bölgede henüz kesin sonuç açıklanmadı.

3. Bölge’de ise İlhan Cihaner birinci oldu. Cihaner’i, Ali Şeker ve Zeynel Emre takip ediyor.

Mustafa Sarıgül’ün kontenjan nedeniyle 6. olması halinde listenin 10. sırasında yer bulabileceği belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ