logo

CHP VE TÜRKİYE’NİN KILIÇDAROĞLU’NA İHTİYACI VAR

CHP VE TÜRKİYE’NİN KILIÇDAROĞLU’NA İHTİYACI VAR

Ataşehir’de bir toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yarış olarak nitelediği kongre sürecini itvhaber.com’a değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada “Ben daha iyi yaparım” yarışı olarak nitelediği ilçe kongrelerinin tamamlandığını kaydeden  CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, il kongre süreçlerinin başladığını hatırlattığı açıklamasında; 16 – 17 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek Büyük Kurultay’da delegelerin iyi bir seçimle Parti Meclisi, MYK ve Genel Başkan seçimini gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

KONGRELER “BEN DAHA İYİ YAPARIM” YARIŞIDIR

İlçe kongrelerinin tamamlanarak İl Kongreleri sürecine başlandığını vurgulayan TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, “İstanbul’da ve Türkiye’de bütün ilçelerde kongrelerimiz tamamlandı. İl kongreleri yapılmaya başlanıyor. Önümüzdeki hafta sonu da İstanbul il kongresi gerçekleşecek. 16 – 17 Ocak tarihlerinde de Kurultayımız toplanacak. Parti Meclisi ve Genel Başkan seçimini gerçekleştireceğiz. Güzel bir seçim oluyor. İlçe kongrelerinde güzel yarışlar oluyor. “Ben daha iyi yaparım” yarışıdır bu” dedi.

atasehir_ordu (25)

İL KONGRESİ DE “İLERİYE GÖTÜRÜRÜM”  YARIŞ

İl kongrelerinin de aynı şekilde yarış havasında gerçekleştirileceğini kaydeden Hamzaçebi; “Yine İl Başkanlığı yarışında da aynı şekilde; “Ben daha iyi yaparım. Partiyi İstanbul’da daha ileriye götürürüm” şeklinde bir yarış olacaktır” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLUNA CHP’NİN VE TÜRKİYE’NİN İHTİYACI

Demokratik olarak gerçekleşecek Kurultaya aday çıkabileceğini kaydeden Akif Hamzaçebi, kurultay ile ilgili; “Çok iyi bir kurultay gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Genel Başkanımızı Kılıçdaroğlu şu anda tek aday olarak gidecektir. Öyle gözüküyor. Şu an, Kemal Kılıçdaroğluna Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Türkiye’nin ihtiyacı var. Türkiye önemli sorunlarla karşı karşıya… Çok zorlu bir dönem yaşayacağız. Bu zorlu dönemi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde; iyi bir Parti Meclisi ve iyi bir MYK kadrosu ile gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki; kurultayda delegelerimiz, iyi bir Parti Meclisi ve iyi bir MYK kadrosunu seçecektir” ifadesi ile delegelerin Kurultayda sağlıklı seçim yapacakları inancını dile getirdi.

atasehir_ordu (30)

MECLİS BAŞKANVEKİLİ SİYASET YAPMAZ, YAPAMAZ

TBMM Genel Kurulu çalışmalarında zorlu bir dönem yaşanacağı yönünde görüşünü dile getiren TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yasama çalışmaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekilleri Anayasaya göre; meclis çalışmalarında tarafsızdır. Anayasa böyle bir yükümlülük getirmiştir kendilerine. Ben Meclis Başkanvekili olarak; Meclis oturumlarını tarafsızlıkla yönetmek zorundayım. Bu sadece benim için değil. Bütün başkan vekilleri için geçerli olan kuraldır. Meclis başkanvekili siyaset yapmaz, yapamaz. Bizim siyaset yapacağımız alanlar farklıdır. Ne kadar tarafsız şekilde oturum yönetirsek yasama süreci, kanun yapma süreci o kadar sağlıklı işleyecektir.”

atasehir_ordu (33)atasehir_ordu (26)atasehir_ordu (19)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ