logo

CHP’de Kurultay Takvimi İşliyor, Liste Askıda

CHP’de Kurultay Takvimi İşliyor, Liste Askıda

chp -liste_aski7 Haziran genel seçimleri sonrası kurultay sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Merkez tarafından gönderilen listeler ilçe başkanlıklarında askıya çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genel seçim sonrası açıklanan kurultay takvimine göre ilçe kongreleri 28 Eylül – 25 Ekim tarihleri arasında, il kongreleri de 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alınan bilgilere göre kurultayın ise Aralık ayında yapılması ön görülüyor.

Üye Listeleri Askıda

20 Temmuz’da üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından ilçelere gönderilmesi ile başlayan kurultay süreci 28 Temmuz Salı günü saat 10’da listelerin askıya çıkması ile devam etti.

28 Temmuz Salı günü saat 10’da delege seçimlerinde oy kullanacak üye listelerini askıya çıkaran CHP,  üye listeler 3 Ağustos Pazartesi saat 18.00’e kadar bir haftalık süreyle askıda kalacak.

İtirazlar “İlçe”den Başlıyor

Üye listelerinin askıda kaldığı süre içinde itirazlar önce ilçe başkanlıklarına sonra il başkanlığına yapılacak. İtirazların sonuçlanmasıyla 15 Ağustos’ta delege seçimi için her mahallede sandık kurulacak.

Üye Ekleme – Çıkarma Yetkisi “Genel Merkez”de

Genel Merkez tarafından gönderilen çizelgede adı yer alan üye listeden çıkartılmayacak. İtirazlar sonucunda yapılan değerlendirme ile ekleme ve çıkarma sadece Genel Merkez’in yetkisinde olacak. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen listelerde adı çıkmayan üye, hiçbir şekilde ilave edilemeyecek. Aksi uygulamalar geçersiz sayılacak ve disiplin işlemi uygulanacak.

Delege Seçimi Takvimi 10 Ağustos’ta

İl Başkanlığı, delege seçimi takvimini en geç 10 Ağustos’a kadar Genel Merkez’e bildirilecek. Delege seçiminde görevlendirilecek ilçe yöneticilerinin görev yapacağı sandık ve isim ile ilgili bilgilerde aynı tarihe kadar hazırlanacak.

İlçe ve İl Kongreleri Kasım Sonu Tamam

CHP’de kongre takvimi, olası erken seçim nedeniyle ertelenmezse 8 Eylül- 25 Ekim’de ilçe kongreleri yapılacak, 11- 29 Kasım tarihine kadar il kongreleri tamamlanacak.

28 Temmuz’da Üye Listelerinin Askıya Çıkartılması İle Devam Eden Kurultay Süreci Şöyle Devam Edecek:

15 Ağustos Muhtarlık Bölgesi Delege ve Önseçmen seçimlerinin başlaması

28 Eylül İlçe Kongrelerinin başlama tarihi

25 Ekim İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi

11 Kasım İl Kongrelerinin başlama tarihi

29 Kasım İl Kongrelerinin bitiş tarihi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ