logo

CHP’Lİ İLGEZDİ ‘BU OLAY CİNAYETE TEŞEBBÜSTÜR’

CHP’Lİ İLGEZDİ ‘BU OLAY CİNAYETE TEŞEBBÜSTÜR’

gamze_haber-foto_5-kanserCHP’li İlgezdi, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli 12 teknisyenin kansere yakalanmasıyla ortaya çıkan skandalı Meclis’e taşıdı.

RADYASYON SKANDALINI MECLİS’E TAŞIYAN CHP’Lİ İLGEZDİ:

BU OLAY CİNAYETE TEŞEBBÜSTÜR

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli 12 teknisyenin kansere yakalanmasıyla ortaya çıkan skandalı Meclis’e taşıyan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Radyasyon doz ölçümleri mevzuata uygun yapılmayan hastanelerde merdiven altı atölyelerde ucuza imal edilen kurşun önlüklerin kullanılması âdeta cinayete teşebbüstür” dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde 12 radyoloji teknisyeninin tiroit kanserine yakalandığı iddialarının Erciyes’le sınırlı kalmadığı, Türkiye’nin çeşitli hastanelerinde görev yapan yaklaşık 150 civarında teknisyene de kanser tanısı konulduğu ortaya çıktı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş ilgezdi, sağlık emekçilerinin yoğun iş temposu altında ezildiğini ve yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını söyledi.

KANSER VAKALARI ÇIĞ GİBİ

Meclis’te konuşan İlgezdi, bugüne kadar kanser tanısıyla meslek kuruluşlarına başvuran radyoloji çalışanlarının sayısının 150’ye yaklaştığını belirterek, sendika ve meslek kuruluşlarının çağrılarına rağmen ilgili bakanlıklar tarafından konuya ilişkin inceleme ve araştırma başlatılmadığını söyledi.

CİNAYETE TEŞEBBÜS

Bakanlığın konuya ilgisiz kalarak, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin hayatlarını tehlikeye attığını vurgulayan İlgezdi, Radyasyon doz ölçümleri mevzuata uygun yapılmayan hastanelerde merdiven altı atölyelerde ucuza imal edilen kurşun önlüklerin kullanılması âdeta cinayete teşebbüstür, dedi.

SİSTEM SORUNLU

İhmaller zinciri kadar hükümetin sağlık politikasının da sorunlu olduğunu vurgulayan CHP’li İlgezdi,  performansa dayalı ödeme sistemi nedeniyle yoğun iş yükü altında ezilen radyoloji hekim ve teknisyenleri ne kendilerinin ne de hastaların sağlıklarını koruyamamaktadır. Kısacası, sağlıkta dönüşüm diyerek hastayı müşteri, çalışanı köle olarak gören bu sistem herkesin yaşamıyla oynamaktadır, diye konuştu.

CHP’li İlgezdi, kanser vakalarının görüldüğü söz konusu hastanelere müfettiş gönderilerek bir an önce inceleme başlatılması gerektiğini de belirtti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ