logo

CHP’Lİ İLGEZDİ’DEN AVON İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİNE DESTEK

CHP’Lİ İLGEZDİ’DEN AVON İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİNE DESTEK

avon_destek_gamzeCHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Grevdeki Avon işçilerini ziyaret ederek, çoğu kadın olan işçilerine özen göstermediğini belirtti.

Grevdeki Avon işçilerini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye ve Dünya’da kadın sağlığına yönelik sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Avon’un çoğu kadın olan işçilere karşı aynı özeni göstermediğini belirterek, insan emeğine ve hayatına da aynı değeri göstermesini bekliyoruz, dedi

KOCAELİ- (Gebze)  Avon Türkiye’nin Gebze’deki deposunda çalışırken işten çıkartılan sekiz emekçinin başlattığı direniş 34’üncü günü geride bırakırken, bir destek de CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi’den geldi. Direnişin başladığı ilk günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çektiği destek fotoğrafını sosyal medyada paylaşan İlgezdi, depo önüne giderek eylemlerini sürdüren emekçilerle görüştü.

20160623

TAŞERON TÜRKİYE’NİN ACI YÜZÜ

İşçilere dayanışma mesajlarını ileten İlgezdi, “AVON emekçileri daha iyi bir yaşam ve sürdürülebilir çalışma koşulları için direniyor” dedi. 10 yıllık emeğin bir çırpıda silinemeyeceğini belirten CHP’li İlgezdi, “İş hayatının her alanına sızan taşeronlaşmanın geldiği noktayı görmek açısından AVON, çok can yakan bir örnektir. Taşeronun taşerona devredildiği, ağır çalışma koşulları ve sonu gelmeyen mesailer, Türkiye’nin acı yüzüdür.” dedi.

İNSANİ TALEPLER

Türkiye ve Dünya’da yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Avon’un,  aynı özeni kendi çalışanlarına göstermesi gerektiğini de kaydeden CHP’li İlgezdi, “Ne var ki, fabrika işlerini yüklenen bir taşeron firmanın emekçilere sunmuş olduğu şartlar kabul edilir değildir. Bayramlar ve resmi tatil günleri gibi yasalar ve hükümet tarafından belirlenen ve işçinin kazanılmış hakkı olan tatillerin, iş kaybı gerekçe gösterilerek “telafi” adı altında ve hiçbir ek ücrete tabi olmadan işçinin sırtına yüklenmesi yasal olmadığı gibi insani de değildir. Burada yıllardır çalışan ve işlerini kaybeden emekçilerin talepleri nettir. İnsanidir. Taşeron uygulamasının kaldırılmasını, sendikayla protokol imzalanmasını ve işten çıkartılanların işe geri alınmasını talep eden emekçilerimizin bu insani taleplerinin kabul edilmesini ve iş barışının sağlanmasını umuyoruz. Böylece AVON da, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra gerçekten insan emeğine ve hayatına değer verdiğini bizlere göstermiş olacaktır.” şeklinde konuştu.

İKTİDAR CESARET VERİYOR

Türkiye’nin dört bir tarafında taşerona ve güvencesiz çalışmaya karşı çıkan emekçilerin işten çıkarılmayla tehdit edildiklerini de anımsatan CHP’li İlgezdi, iktidarın işçileri ucuz emek gücü olarak gören politikalarının işverene cesaret verdiğini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ