logo

CHP’Lİ İLHAMİ YILMAZ’DAN İBB’YE UYARI!

CHP’Lİ İLHAMİ YILMAZ’DAN İBB’YE UYARI!

Ataşehir Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi İlhami Yılmaz hazırladığı yazılı soru önergesini Ataşehir Belediyesi İBB Meclis üyelerinin imzaları ile İBB Meclisine sundu.

İstanbul’da ki tüm ilçe belediyeleri adına Başkan Topbaş’ı uyaran yılmaz önerge ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yollar ile İlçe Belediyeleri sorumluluk alanında bulunan yollar net hatları ile belirlenmiştir.

Halka hizmetin daha kolay sağlanabilmesi için yerinden yönetim sisteminin gündemde olduğu ve belediyelere daha fazla yetki verilmesinin tartışıldığı bir ortamda; tüm alt yapı ruhsatların Büyükşehir Belediye Başkanlığınca verilmesi kararı büyük bir çelişki yaratmaktadır.

Ana arterler dışında kalan tüm tali yolların her türlü bakım, onarım ve yapımı İlçe Belediyesince yapılmakta, bu yollarda yapılması gerekli kamulaştırmanın bedelleri de İlçe Belediyesince yatırılmaktadır.

Tranşe ruhsat bedelleri Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünce tahsil edilerek verilen kazı izinlerinin takibi ve denetimlerinin yapılması ile kazı yapılan yerin kaplanmasının da usulüne uygun olarak yapılmasının sağlanması doğal olarak aynı Müdürlüğün görevidir.

Ancak kazı bittikten uzun süre sonra bile kaplamaların yapılmadığı, yapılarında baştan savma yapıldığı ortadadır. Bu durum vatandaşla İlçe Belediyelerini karşı karşıya bırakmakta ve vatandaş; Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden kaynaklanan aksaklıklardan İlçe belediyesini sorumlu tutmaktadır. Altyapı Kazılarının yapımında gerekli önlemlerin alınmaması ve kaplamaların zamanında yapılmaması nedeniyle meydana gelen kazalardan dolayı İlçe Belediyesi sorumlu tutulmakta ve davaların muhatabı İlçe Belediyesi olmaktadır. Bu durum acilen gözden geçirilmelidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında Ataşehir Belediyesi ve İBB CHP Meclis Üyeleri İlhami YILMAZ, Namık SÜRMEN, Abdullah DER ve Fevzi AĞAÇDALI’nın imzaları ile verilen önerge İBB Meclis Başkanlığına sunularak oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ