logo

CHP’Lİ ŞAFAK PAVEY MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP’Lİ ŞAFAK PAVEY MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey yaptığı yazılı açıklamayla milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Şafak Pavey istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Sol kolu ve sol bacağı protez olan CHP Milletvekili Şafak Pavey, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu,

Açıklamasında seçmenlere ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Şafak Pavey, yaptığı yazılı açıklamada, “Altı yıldır yürekten inanarak sürdürdüğüm mücadeleye bundan sonra da milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım” ifadelerine yer verdi.

CHP Milletvekili Şafak Pavey Yaptığı Yazılı Basın Açıklaması;

“Siyasete başladığım 2011 yılından bu yana seçmenimize olan sorumluluklarımı yerine getirmek için var gücümle çalıştım. Yüksek tempoda, aralıksız geçen yıllar içinde, ortaya çıkan sağlık sorunlarını çoğu zaman göz ardı ettim.

Gelinen noktada sağlık sorunlarımı daha fazla ertelemem mümkün olmadığı için milletvekilliğinden istifa kararı aldım.

Öncelikle seçmenimize, bana siyasete girerek hizmet etme fırsatı tanıyan Genel Başkanımıza, yol arkadaşlarıma ve partime teşekkür ederim.

Altı yıldır yürekten inanarak sürdürdüğüm mücadeleye bundan sonra da milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şafak Pavey’in İstifa Açıklaması;

ŞAFAK PAVEY KİMDİR?

Şafak Pavey, 10 Temmuz 1976 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı ve ardından London School of Economics’de yüksek lisansını bitirdi. London School of Economics’de, “Milliyetçilik ve Etnik Kökenler” üzerine master yaptı.

Eğitiminin ardından Birleşmiş Milletler’de Engelli İnsan Hakları Sekreterliği görevine başlayan Şafak Pavey, uluslararası işaret dilini de konuşabilmektedir ve aynı amanda Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş seviyesinde Arapça, Farsça bilmektedir.

24 Mayıs 1996 tarihinde İsviçre’nin Zürih şehrindeki Cenevre Üniversitesi’nde sanat eğitimi alırken beyin tümörü teşhisi konulan arkadaşını trene bindirirken geçirdiği bir kazada sol kolunu ve sol bacağını kaybetmiştir.

Birleşmiş Milletler’deki görevini bırakarak 15 yıl sonra Türkiye’ye dönen Şafak Pavey, 12 Haziran 2011 tarihindeki seçimlere girerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir.

Türkiye – Güney Kore Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olan Şafak Pavey, Türkiye – Norveç Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekilidir.

3 Temmuz 2015 tarihinde CHP grubu tarafından Meclis Başkanvekili olarak seçilen Şafak Pavey, 15 Eylül 2017 tarihinde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ