logo

CHP’lilerden Adliyeye ‘17 Aralık’ Çelengi

CHP’lilerden Adliyeye ‘17 Aralık’ Çelengi

chp_caglayan-celenk-adalet-17_aralik-17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto eden CHP, İstanbul Adalet Sarayı’na ve Ankara Adliyesi’ne siyah çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi , 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na ve Ankara Adliyesi’ne üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP’li vekiller Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ın  da aralarında bulunduğu grup, saat 11.00 sıralarında  adliye önündeki alanda toplandı.

İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’dan Açıklama

Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Bugün adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka indirilen darbeye karşı tüm Türkiye’deki adliye binaları önüne siyah çelenk bırakıyoruz” dedi.

Daha sonra adliyeye yürüyen CHP’liler, üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı çelengi adliye önüne bıraktı.

Ankara’da Da Siyah Çelenkli Protesto

CHP 17 Aralık soruşturmasının takipsizlikle sonuçlanmasını, Ankara Adliyesi’nde siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, bugünün, tarihe, adaletin kara günü olarak geçtiğini öne sürdü. Ankara Adliyesi önündeki protesto yere tuz dökülmesi ile başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Adaletin kötü kokulardan arındırılması için tuz döktüklerini” söyledi.

CHP’li birçok milletvekilinin katıldığı protestoda, ayakkabı kutuları da siyah çelenk ile birlikte Ankara Adliyesi’nin önüne bırakıldı. Yapılan açıklamada, takipsizlik kararının, yapılacak yeni yolsuzlukların önünü açtığı ve yolsuzluk yapacak olanları da cesaretlendirdiği öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ