logo

Çocuklarımızda Tarihimize Sevgi ve İlgi Uyandırdık

Çocuklarımızda Tarihimize Sevgi ve İlgi Uyandırdık

FSM EA Hastanesi Kopuzlar Vakfı tarafından yürütülen “Ecdadımı Tanıyarak Büyüyorum” projesinin tanıtımı ve uygulaması kapsamında öğrencilerin katıldığı etkinlik düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma (FSM EA) Hastanesi Kopuzlar Vakfı Ana Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen “Ecdadımı Tanıyarak Büyüyorum” projesi kapsamında bir etkinlik düzenlen etkinlikte konuşan FSM EA Hastanesi Kopuzlar Vakfı Ana Okulu Müdürü Mahmut Koyunoğlu, “Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez” sözünün projeyi başlatmalarında ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Kopuzlar

Recep Kenan paylaştı: 14 Mayıs 2018 Pazartesi

FSM EA (Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma) Hastanesi Kopuzlar Vakfı Ana Okulu Müdürü Mahmut Koyunoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve daire amirleri, FSM EA Hastanesi yöneticileri,  Milli Eğitim Şube Müdürleri Ercan Metin, Orhan Kuzu ve Nazım Yurdagül, okul müdürleri ve veliler katıldı.

AĞAÇLAR, MİLLETLER, MEDENİYETLER KÖKLERİYLE YAŞAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan “Ecdadımı Tanıyarak Büyüyorum” projesi etkinliğinde konuşan Kopuzlar Ana Okulu Okul Müdürü Mahmut Koyunoğlu, milletlerin kökleriyle yaşayabileceğinin altını çizerek; “Ağaç kökleriyle yaşar, kökü olmayan ağaç yaşayamaz. Aynı şekilde milletler de, medeniyetler de kökleriyle yaşar. Anadolu ve Trakya binlerce yıl boyunca atalarımızın sevgi medeniyetleriyle yoğrulmuştur. Bu topraklar tarihin en büyük kahramanlıklarına ev sahipliği yapmış, tarihin en gözde eserlerine de ilham kaynağı olmuştur. Dünya üzerinde birçok topluma nasip olmayan bir medeniyet tasavvurumuz var. Bu topraklar Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Selahattin Eyyubi ve Mustafa Kemal gibi tarihe mal olmuş devlet adamları çıkarması yanında Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi nicelerini de yetiştirmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZDA TARİHİMİZE SEVGİ, MERAK VE İLGİ UYANDIRDIK

Geçmişinden kopuk, değerlerini bilmeyen, vefasız bir nesil yetiştirmek yerine; geçmişini bilen, geçmişiyle geleceğine yön veren ve vatanını milletini seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla “Ecdadımı Tanıyarak Büyüyorum” projesini başlattıklarının altını çizen Mahmut Koyunoğlu,  proje kapsamında 5/B ve 4/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri görev aldığını kaydederek; “Projemiz bu yıl öncü olup önümüzdeki dönemde de bütün sınıflarımızın katılımı ile gerçekleşecektir. Proje içeriğinde yer alan ecdatlarımızın tanıtımında çocuklarımız aileleri ile birlikte bu kişileri araştırıp yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Bu proje sayesinde çocuklarımızda tarihimiz ile ilgili sevgi, merak ve ilgi uyandırdık” dedi.

SEMAZEN VE MEHTERAN GÖSTERİSİ İLGİ İLE İZLENDİ

Kopuzlar Ana Okulu Okul minik öğrencilerinin öğretmenleri yönetiminde Semazen ve mehteran gösterileri anne babaların da aralarında olduğu izleyiciler tarafından takdir, beğeni ve ilgiyle izlendi.

MİNİKLER TÜRK BÜYÜKLERİ ECDATLARINI CANLANDIRDI

Kültürümüze, edebiyatımıza, devletimize ve milletimize hizmet eden ecdadımız olan büyük insanları ve eserlerinin hatırlatıldığı, tarihimize damgasını vuran ecdatlarımız, Türk Büyüklerini canlandıran öğrenciler, canlandırdıkları Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman,   Selahattin Eyyubi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün aralarında olduğu tarihi kişiliklerin tarihe mal oldukları özelliklerini de konuklara hatırlattılar.

Program, hep birlikte “Memleketim” şarkısının seslendirilmesi ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ