logo

Çörekçiler Köyü Derneği Çalışma Planını YİK ile Paylaştı

Çörekçiler Köyü Derneği Çalışma Planını YİK ile Paylaştı

Bakırköy’de toplanan Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği yönetimi, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ile dernek çalışmaları ve yatırımlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Yüksek İstişare Kurulu’nu toplayarak planlanan yakın ve uzak hedeflerin gerçekleştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak, üyelerin önerilerini aldı.

İstanbul’da bulunan Murat Kenan başkanlığındaki Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, Yüksek İstişare Kurulu’nu toplayarak planlanan etkinlik ile ilgili istişarelerde bulundu.

Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Kenan ve yönetim kurulu tarafından belirlenen program çerçevesinde; Ramazan ayında İstanbul ve Çörekçiler Köyü’nde düzenlenecek iftar programları, Ramazan ayının son 10 gününde köyün içinden geçen E80 karayolu yanında iftar saatinde iftariyelik çorba ve  çörek ikramı yaparak yolcuların iftarlarını açmalarını sağlamak, Bayram arifesinde Mezarlıkların temizlenmesi ile ilgili çalışmaların planlanması ile ilgili görüşler değerlendirildi.

Murat Kenan başkanlığındaki dernek yönetim tarafından Silivri, Çatalca yada Arnavutköy bölgelerinde piknik alanı alımı konusunda girişimde bulunulacağı bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, örgütlenmesinin sağlanacağı kadınların ve gençlerinin kendi yönetimlerinin oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca derneğin verimli çalışmalar yürütebilmesi amacıyla, Ankara ve köyde belirlenen temsilciler tarafından alınan kararların eş zamanlı olarak uygulanması hedefleniyor.

Yönetim tarafından yürütülen, son aşamaya gelen görüşmelerde köylülerin düğün ve toplantılarında %30 ile %50 arasında indirim alınması hedeflenirken, girişimler sonucunda 1000 – 150 arası abone imzası toplanabilirse köye doğalgaz şebekesinin getirileceği sözü alındığı vurgulanıyor.

13 Mayıs 2018 günü yapılacak olan Yağmur Duası’nın organizasyonuna katkı verileceğinin de kaydedildiği toplantıda, şu anda 50 olan YİK (Yüksek İstişare Krulu)’nun 100’e çıkarılması için çalışmalar yapıldığı, 100 kişiden oluşacak YİK üyelerinin bağışları ile oluşacak kaynağın oluşturduğu bütçe ile dernek adına ve üyeler yararına yatırım yapılabileceğinin altı çizildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ