logo

Çörekçiler Köyü Derneğine Gençlerin İlgisi Heyecan Kattı

Çörekçiler Köyü Derneğine Gençlerin İlgisi Heyecan Kattı

Merkezi İstanbul’da bulunan Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Olağan Genel Kurulu, Yenibosna’daki dernek merkezinde üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da yaşayan Çankırı Ilgaz İlçesi Çörekçiler Köylülerin 1988 yılında kurduğu Çankırı’nın İstanbul’daki en eski köy dernekleri arasında yer alan Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Bahçelievler Yenibosna’daki merkezinde olağan genel kurulunu yaptı.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2142377585778601/

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, bu ilginin de heyecan kattığı kongrede başkanlık seçimine iki aday ve iki liste ile gidildi. Adaylar arasında yaşan yarış nedeniyle üyelerden yoğun ilgi gören Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Olağan Genel Kuruluna yeni seçilen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı

ÇANDEF SİYASET AKADEMİSİ OLUŞTURACAK

Çörekçiler Köyü Derneği’nde konuşan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, siyasi partilerin kongre sürecinde yaşanan sıkıntıya işaret ederek, hemşerilerinin kendi görüşleri doğrultusunda siyasete girmelerini, siyasi partilerde yerlerini almalarını istedi.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2142411319108561/

Kamu olanaklarından paylarına düşenleri alabilmenin siyasette ve bürokraside yeterli ve yetkin temsiliyetin önemine işaret eden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, kendilerinin de gecikmişte olsa bu konuda üstlerine düşeni yapacaklarını ve bir siyaset akademisi oluşturacaklarını kaydetti. Zeynettin Aydın, kongrenin Çörekçiler Köyü ve Çankırı’ya hayırlı olması dileğinde bulunurken, seçilecek başkana ve yönetimine başarılar diledi.

Mavi liste ile Ersin Akharman, beyaz liste ile de Murat Kenan’ın yarıştığı genel kurulda iki gen adayı ve yine gençlerden oluşan listelerin mücadelesi köyün genç dernek üyeleri arasında heyecan yaşattı.

GEÇERLİ 129 OYUN 79’UNU ALAN MURAT KENAN BAŞKAN

Son yılların en yoğun katılımlı kongresi olduğu gözlenen genel kurulda yapılan seçimde 370 dernek üyesinden 130’u oy kullandı. 1 oy geçersiz sayıldı. Geçerli 129 oyun 79’unu alan Murat Kenan başkanlığa ve beyaz listedeki isimler de yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Mavi liste ile yarışan Ersin Akharman ise 50 üyenin desteğini aldı.

Bahçelievler Yenibosna’daki merkezide Saat 14:00’da başlayan Çankırı Ilgaz Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Olağan Genel Kurulu başkan Ali Kale’nin açılış konuşması ve Divan tekliflerini alması ile başladı.

Üyeler tarafından verilen teklifle Kamil Tekne’nin başkanlığında ve Ebubekir Deveci, Türkan Kale,  Ender Mıcık ile Mustafa Kale’de oluşan ve yetkilendirilen divan tarafında yürütülen kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Ali Kale tarafından 2016-2017 Faaliyet raporu, Ergün Kale tarafından 2016-2017 gelir gider bütçeleri, Recep Deniz tarafından ise 2016-2017 Denetim raporları okunarak ayrı ayrı oylanıp, ibra edildi.

Başkan Ali Kale tarafından ön görülen derneğin 2018 -2019 dönemi Tahmini Bütçesi de oylanarak kabul edildi. Başkanlık yarışı yapan adaylar Ersin Akharman ve Murat Kenan oylama sırasında bütçeyi 4 misli arttırma sözü verdiler.

Gündemin 8.maddesinde yer alan 2018 – 2019 dönemi Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu yedek ve asil üyeliklerin belirlendiği seçime geçildi.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2142399965776363/

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2142404792442547/

Başkan adaylar Ersin Akharman ve Murat Kenan yaptıkları kısa konuşmalarla listelerini açıklayarak hedef ve projelerini anlattılar. Üyelerden destek istediler.

370 dernek üyesinden 130’unun oy kullandığı, geçerli kabul edilen 129 oyun 79’unu alan Murat Kenan başkanlığa ve listesindeki isimler de yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Kongre, Murat Kenan’ın üyelere teşekkür ettiği konuşmadan sonra, seçimin tamamlanmasının ardından üyelerin duygu, düşünce ve eleştirilerini dile getirdiği dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ali Kale döneminde çalışmalarına destek olan katkı verenlere teşekkür ederek plaket takdim etti.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2142423295774030/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ