logo

CUMHURİYET DAVASINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

CUMHURİYET DAVASINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

Yaklaşık dokuz ayın sonunda Pazartesi günü başlayan Cumhuriyet Gazetesi yazar, karikatürist, muhabir ve yöneticilerinin yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralarında Musa Kart’ın olduğu 7 sanık tutuksuz yargılanmak üzeri tahliye edilirken Ahmert Şık’ın da olduğu diğer sanıklar için istenen tahliye talebi ret edilip, tutuklu olarak yargılanmaları kararı çıktı.

Cumhuriyet davasında “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla tutuklanan ve tutuksuz yargılanan yönetici, yazar, muhabir ve avukatlar hakkındaki dava gözaltılardan 9 ay sonra başladı. Yargılamayı yapan mahkeme 5. gün oturumu sonunda ara kararını vererek açıkladı.

9 AY SONRA ARA KARAR: 7 TAHLİYE

Pazartesi günü başlayan davanın 5.gün duruşması sonrası kararını açıklayan Mahkeme, ara kararında; Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edilmesi yönünde kararını açıkladı.

Mahkeme diğer sanıklar; Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava 11 Eylül’e ertelendi ve bilirkişi oluşturulmasına karar verildi.

11 Eylül’e ertelen davada bilirkişi oluşturulmasına karar verilirken, Ekim Kasım Aralık’ta celse koyarak bu davanın bu yıl bitirilmesi planlandığı açıklandı.

Dava ara kararındaki açıklamada şu detaylar var: Can Dündar ve İlhan Tanır hakkındaki yakalama kararları devam ediyor. Avukatların cezaevinde sanıklarda görüşmeleri konusunda kısıtlılık kararı vardı. Onun kaldırılmasına karar verdik ve cezaevine yazılarımızı gönderiyoruz. Gayrimenkul değerlemesi için bilirkişi incelemesi yaptıracağız. Açık kaynak incelemesine gerek yok. Bu davada örgüte yardım kararını vakıf senedine göre değerlendiriyoruz.

İnan kıraç, Alev Coşkun, Mustafa Pamukoğlu, İbrahim Yıldız, Miyase İlknur, Aykut Küçükkaya, Nevzat Güngör tanık olarak dinlenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ