logo

ÇYDD ATAŞEHİR İLKİZ KULAN’LA DEVAM EDİYOR

ÇYDD ATAŞEHİR İLKİZ KULAN’LA DEVAM EDİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi Genel Kurulu derneğin İçerenköy’deki dernek merkezinde yapıldı, Genel Kurul’da İlkiz Kulan ile devam kararı çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi’nin dernek merkezinde gerçekleştirilen genel kurulla derneğin yeni yönetimi belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ÇYDD Ataşehir Şubesi Olağan Genel Kurulu başkan ilkiz Kulan’ın açılış konuşması ile başladı.

İzmir’de yaşayan bir öğrencilerinin soba zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmak istendiği, İzmir’de 6 saat boyunca yoğun bakım ünitesi arandığı, sonunda hayatını kaybettiği acı haberi ile açılış konuşmasına başlayan ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan, 8 yıllık eğitim sisteminin gelmesi ile birlikte kız çocuklarında okullaşma oranında önemli artış kaydedildiği, 4+4+4 sistemi ve açık lise seçeneği ile ise bu oranlarda düşüşün kaydedildiğini ifade etti.

MÜFREDATTA İNÖNÜ YOK ATATÜRK’ÜN DE AZALTILMIŞ

Eğitimde din İmam Hatip okullarında artışın yanı sıra normal okullarda da imam hatip sınıflarının açıldığının altını çizen İlkiz Kulan, yeni müfredatta İnönü’nün olmadığı Atatürk’ün de azaltıldığına “eğitimde dincileşme”ye dikkat çekerek; “2012 -2013’te 1099 olan imam hatip orta okul sayısı 2015 – 2016’da 1965’e çıkmış. 2012 -2013’te 380 bin olan imam hatip lisesi öğrenci sayısı 2015 – 2016’da 555 biner çıkmış” dedi.

Kindar – dindar nesil yetiştiği iddia edildiği, ancak dindarlıkla da alakası olmayan, bilim ve sanatla ilgisi olmayan nesillerin yetiştiğini iddia eden İlkiz Kulan, eğitim görevlisi olmayan sadece binadan ibaret üniversitelerin olduğuna dikkat çekerek, “Tamamen kendi istedikleri gibi, kendilerine biat eden gençler yetiştirmek istiyorlar” dedi.

“UMUDUMUZ VAR, OLMAK ZORUNDA”

Sorgulayan, bilimi, sanatı, kültürü kendine hedef edinmiş gençlik için mücadele edeceklerini ifade eden İlkiz Kulan, son virajda olduklarını düşündükleri için hayır demeleri gerektiğini kaydederek, “umudumuz var, olmak zorunda” diye konuştu.

Genel Kurulu yönetecek divan kurulu oluşturularak gündeme geçilerek maddelerin ilki olan çalışma raporunun okunması ve görüşülmesine geçildi.

Gelir – gider ile çalışma raporlarının da okunarak görüşülmesi sonrasında ayrı ayrı yapılan oylamada her üç rapor da ibra edildi.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Onursal Adıgüzel ile eşi Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Müdürü Duygu Adıgüzel’in de katıldığı ÇYDD Ataşehir Şubesi Olağan Genel Kurulunda Yönetim ve denetim kurulu raporları da oylanarak kabul edildi.

Önceki yönetimin ibrası sonrasında yeni başkan ve yönetim kurulu, denetim kurulu ve onur kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde yapılan oylamada liste oy birliği ile yeni dönem yönetim görevini üstlendi.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi Genel Kurulu dilek ve temennilerin dile getirildiği bölümden sonra Onursal Adıgüzel’in referandum süreci ve gündemi değerlendirdiği konuşması sonrasında yeni yönetim adına ikinci kez başkanlığa seçilen İlkiz Kulan’ın teşekkür konuşması ile sona erdi.

ÇYDD Ataşehir Şubesi Yeni Yönetim Listesi:

YÖNETİM KURULU (ASİL)

1.Ayşe İlkiz Kulan

2.Gülsen Akbulak

3.Reyhan Yazıcı

4.Bengü Ersoy

5.Ayşe Sönmez

6.Meral Ciboğlu

7.Sema Çakır

DENETLEME KURULU (ASİL)

1.Eyüphan İzmirlioğlu

2.Nuriye Kayalı

3.Tülün Akbulut

ONUR KURULU (ASİL)

1.Nurten Yıldız

2.Sakine Ay

3.Zeynep Tezcan

GENEL MERKEZ DELEGELERİ (ASİL)

1.A.İlkiz Kulan

2.Sema Çakır

3.Ayşe Sönmez

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ