logo

ÇYDD, Canan And Eğitim Birimi Hizmete Girdi

ÇYDD, Canan And Eğitim Birimi Hizmete Girdi

Dr. Canan And tarafından ÇYDD’ye bağışlanan Ataşehir Şubesinin bulunduğu daire düzenlenen törenle “Dr. Canan And Sosyal Gelişim Birimi” olarak hizmete açıldı.

Dr. Canan And İçerenköy’de bulunan dairesini, yoksul ve dar gelirli öğrencilere eğitimlerini tamamlaması ve çağdaş birer birey olarak yetişmeleri için burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ’ne eğitimde kullanılmak üzere bağışladı.


ÇYDD Ataşehir Şubesi’nde bugün gerçekleştirilen törenle “Dr. Canan And Sosyal Gelişim Birimi” olarak hizmete giren ÇYDD Ataşehir Şubesi’nin kullanmakta olduğu bina Dr. Canan And tarfından ÇYDD’ye bağışlandı.

Resmi açılışı gerçekleştirilen bu anlamlı törene, Bağışçı Dr. Canan And, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Bonn eski Büyükelcisi, CHP eski milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan, Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda ÇYDD Gönüllüsü, Ataşehirliler ve basın mensupları katıldı.

ÜNLÜ KEMAN VİRTİÖZÜ CANAN ANDERSON ATATÜRK İÇİN ÇALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılışı yapılan törende dünyaca ünlü Keman Virtiözü Canan Anderson mini bir konser sundu.

Davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlenen konserde Anderson seslendirdiği “Bir başkadır benim memleketim” eserini Mustafa Kemal Atatürk’e armağan etti. Konser bitiminde dakikalarca alkışlanan Canan Anderson; ” Böyle bir dernek için Canan Hanımı kendi adıma tebrik ediyorum. Günümüz Türkiyesi’nde özellikle bizi çağdaşlaştıracak ve ilerletecek böyle derneklere çok ihtiyacımız var. Ben, Atatürk Türkiye’sinde buna layık olmaya çalışıyorum. İyi ki varsınız” diyerek sunumunu tamamladı.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR”

Törenin açılış konuşmasını yapan ÇYDD Ataşehir Şubesi Başkanı İlkiz Kulan, “ Heyecanımı bağışlayın, ben bu gün çok gururlu ve mutluyum. Bizim hayallerimiz vardı, bu hayalleri Canan Hanım’ın desteğiyle ve onun hayalleriyle birleştirdik. O’nun desteğiyle bu mekâna sahip olduk, bundan sonra yapacaklarımız onun bu desteğine bir teşekkür ifadesi olacaktır. Hepinizin huzurunda kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bizler Atatürk’ün çocukları olarak O’nu izinde ve devrimlerinin ışığında yürümek için çıktığımız bu yolda Atatürk’ün bir sözüyle, “”Herhangi bir şahsın, yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve saadet ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, saadeti için çalışmakta bulunabilir” sözünü ilke edinerek yola çıktık. Bu nedenle burada Sosyal Gelişim Birimi içinde daha önce gençler için verdiğimiz uğraşıyı artırarak çocuklar ve kadınlar içinde vereceğiz. Burada sevgili Türkan Saylan Hocamız ve onunla yola çıkan bütün yol arkadaşlarına sesleniyorum, ‘ Yolunuz Yolumuzdur’ ÇYDD’yi yaşatmak ve daha ileriye götürmek için çok çalışacağız. Sözlerimi yine Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle noktalamak istiyorum, Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” diyerek konuşmasını tamamladı.

BEN DEĞİL BİZ OLARAK YOLA DEVAM EDECEĞİZ

İlkiz Kulan’dan sonra kürsüye davet edilen ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel; “Biz bugün burada çok hoş, soylu bir girişim için toplandık. Almanya’dan dönen Dr. Canan And’ın derneğimize bağışladığı dairesinde faaliyete geçen Çağdaş Yaşam Dr. Canan And Sosyal Gelişim Birimi’nin açılışını yapıyoruz. Büyük bir mutluluk içindeyiz. Sayın And’a bu soylu davranışı için teşekkür ediyorum” dedi.

BEN DEĞİL BİZ OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel konuşmasını şöyle sürdürdü;
“ÇYDD, 100 bine yakın öğrencimize burs verdi.  Son yıllarda yılda, 12-13 bin öğrenciye burs veriyor. Bunun yanında eski yeni onlarca projemiz var. Herkese, hayatın her alanda neye ihtiyaçları varsa o alanda projeler gelştirip eğitimler vermeye devam ediyoruz. Yurdun çeşitli yerlerinde sayıları 19’a varan Eğitim Evleri açtık, Hepimizin ÇYDD olarak bir hayali var; bu hayal Atatürk Cumhuriyeti’nin en güzel şekilde tekrar yaşama geçmesi, Atatürk Cumhuriyeti’nin değerleriyle, kurumlarıyla yine eski günlerine kavuşacağı, daha iyisinin, hayalimizdeki daha iyi bir Türkiye’yi oluşturacağını biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Biz 28 yıldan beri bu dernekte çalışıyoruz. Derneğimizi kurarken bizim de bir hayalimiz vardı: Çağdaş bir Türkiye’nin ve çağdaş insanların yetiştirilmesi. Bunun için de mutlaka eğitimden geçmeliydik. Çağdaş Türkiye’ye varmak için Atatürk devrimlerinin yaygınlaştırılması, güçlendirilmesi ve çağa uydurulması gerekiyordu. Biz bunun için gayret ettik, ediyoruz. Her çocuğun yeteneğinin olduğu bir alan bulunduğuna inanıyoruz ve çocuklarımızın kişisel ve toplumsal gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ben değil biz olarak yolumuza devam edeceğiz. Herkese yürekten teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.”

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel konuşmasının ardından Dr. Canan And’a günün anısına plaketini verdi.

BAZI BORÇLAR VARDIR; ÖDENMEZ

Plaketini alan Dr. Canan And yaptığı konuşmasında; “Eğitimin toplumları ileriye götürecek tek unsur olduğuna inandığım ve her gücü yetenin topluma olan borcunu bu yolla ödemesinin gerektiğini düşündüğüm için böyle bir bağış yaptım, çok mutluyum. Kadınların eğitimine önem veren Ulu Önder Atatürk’ün sayesinde aldığım eğitimi, bir gün benden sonraki nesillere sunmak en büyük emelimdi. Eğitimim sonucu alnımın akıyla kazandığım birikimlerim Atatürk’ün gösterdiği yolda, aydınlık yolda gençler yetişmesine katkıda bulunursa ne mutlu bana. Bazı borçlar vardır, ödenmez. Her okumuş kadının Cumhuriyete borcu vardır diyen, kendisini şahsen tanıma onuruna eriştiğim efsane hoca, örnek insan Prof. Türkan Saylan’ın sözünü ettiği borcumu böylelikle ödememe, karınca kararınca da olsa ödememe fırsat verdiği için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yürekten teşekkür ederim. Bu düşüncelerle beni yetiştiren ülkeme vefa borcum olarak adımı taşıyan Çağdaş Yaşam Sosyal Gelişim Birimi’nin hayırlı uğurlu ve yararlı olmasını dilerim” diyerek duygularını ifade etti.

HALKIMIZDA EĞİTİME BÜYÜK ÖZLEM VAR

Bonn Eski Büyükelçisi Onur Öymen konuşmasında;” Böyle özel ve anlamlı bir günde aranızda olmak büyük mutluluk, davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Degerli Başkanımız Aysel Çelikel ve çok kıymetli Canan And Hanımı yürekten kutluyorum. Ben bir ögretmen ailesi çocuğuyum. Annemde babamda ögretmendi. Ailemizde çok ögretmen var. Bunun için eğitimim önemini çok küçük yaşlardan biliyorum. Bizlerde gençlik dönemimizde bu alanda girişimlerde bulunduk. 7 bin genci seferber ettik. Anadoluda okulu olmayan, okuma yazma bilmeyen çocuklara eğitim vermekti yaptığımız. Halkta eğitime büyük bir özlem var. Devlet her tarafa yetişemiyor. Şimdi de başka sorunlarımız var. Bu bakımdan bu gibi girişimlerin olagan üstü önemi var. Almanya’da eğitime sivil toplum örgütlerinin böylesi uygulamalarının ne kadar kısa sürede ne büyük katkılarda bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenle ÇYDD’nin çalışmalarını çok değerli ve önemli buluyorum. Yapacak çok şeyimiz var ve Türkiye’nin ufku çok geniş. Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı olumak isterdim” demiştir. Bu nedenle bu amaca hizmet eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİME YAPILAN HİÇ BİR YATIRIM BOŞA GİTMEZ

Duygulu anlarında yaşandığı törende son konuşmayı CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel yaptı.

Adıgüzel, “Bende ÇYDD Ataşehir Şubesi üyesi ve ögrencilik yıllarında ÇYDD ile tanışmış bir genç olarak Canan Hanıma çok teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan hiç bir yatırım boşa gitmez. Türkiye çok zor dönemden geçiyor. Eğitim sistemimiz yap boza döndü. Ögrenciler de birer kobay olarak kullanılıyor ve fırsat eşitsizliği giderek uçuruma döndü. Çocuklarımızı gençlerimizi tarikatların kucaklarına bırakmayalım. Bu geleceğimize, ülkemize yapılmış en büyük darbedir, ihanettir, kötülüktür. Eğitimin bir kaosu yaşadığı bu dönemde ÇYDD’nin çalışmalarının daha da önem kazandığını hepimiz biliyoruz. Bir kardeşiniz üyeniz olarak her zaman yanınızdayım” dedi.

Konuşmalardan sonra konuklara kokteyl tarzı ikramlıklar sunuldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ