logo

Deniz Üstündeki Fırtına Mabedi Tamamlanıyor

Deniz Üstündeki Fırtına Mabedi Tamamlanıyor

 TsTarbzonspor’un Akyazı Projesi’nden sorumlu yöneticisi İbrahimağaoğlu Hürriyet’ten Ümit Genç’e Bordo mavililerin Akyazı Projesi’ni ve inşaatın son durumunu anlattı.

Bordo mavililerin Akyazı Projesi’nden sorumlu yöneticisi İbrahimağaoğlu, “Kaba inşaat yüzde 92 oranında tamamlandı. Hüseyin Avni Aker gibi efsane isimlerimizi yaşatacağız” dedi.

BİR rüya gerçek oluyor… Bordo mavili taraftarların yıllardır beklediği Akyazı Projesi artık tamamlanmak için gün sayıyor. Trabzonspor hem konumu hem de özellikleriyle Avrupa’nın sayılı stadyumları arasında gösterilecek Akyazı Stadı inşaatında büyük bir hızla yol alıyor.

Karadeniz üzerinde ‘şeffaf’ olarak dizayn edilen Fırtına’nın yeni mabedinin kaba inşaatı yüzde 92 oranında tamamlandı. Bordo mavililerin Akyazı Projesi’nden sorumlu yöneticisi Erol İbrahimağaoğlu, stadyumla ilgili önemli konularda Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.

250 MiLYON TL’LiK DEV YATIRIM

TRABZONSPOR’un 2015-2016 sezonundan itibaren karşılaşmalarını Akyazı’da oynamasının önünde hiçbir engelin bulunmadığını söyleyen Erol İbrahimağaoğlu, “Yeni stadyumun yapımıyla ilgili Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği çok önemliydi. Stadın temel atma töreninden itibaren müthiş bir hız kazandık.

Şu an itibariyle inşaattaki çalışma 600’e yakın işçiyle gece gündüz devam ediyor. Tahmin edilenden çok daha önce bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Mevcut projenin 250 milyon TL’lik maliyetiyle Türkiye’de tek olduğunu dile getiren Erol İbrahimağaoğlu, “İsim hakkı konusunda önemli şirketlerle görüşmelerimiz sürüyor. Fakat yeni statta Hüseyin Avni Aker gibi efsaneleşmiş isimleri de mutlaka anacağız” ifadelerini kullandı.

‘MUHTEŞEM BiR STAT OLACAK’

Yönetici Erol İbrahimağaoğlu, “Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından isim ve kullanım hakkı prosedürlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Kararın verilmesinden sonra hem sponsorluk hem de isim hakkı konusunda Trabzonspor’a ciddi kazanç sağlayacak bir anlaşma yapacağız” dedi. İbrahimağaoğlu, yeni stadın konum ve mimari yapı olarak eşsiz bir görüntüye sahip olacağını belirtip, “Akyazı Arena sadece stat olarak değil tesisleşme açısından da Türkiye’de örnek olarak gösterilecek. Projede geri kalan 320 dönümlük arazi üzerinde yeni bir ihale ile 5 yıldızlı bir otel, hastane liman, konaklama merkezleri, restorant, alışveriş merkezi ve yaşam alanları kurulabilecek ve 7/24 aktif bir tesis haline getirilecek” diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ