logo

Dilek Türker:‘Mskm’de Kendimi Evimde Gibi Hissediyorum’

Dilek Türker:‘Mskm’de Kendimi Evimde Gibi Hissediyorum’

Dilek Türker – Tiyatro Ayna oyuncuları “İstanbul’un Gözleri Mahmur” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sahne aldı.

331 tiyatroseverin izlediği oyunda Dilek Türker, Atila Pekdemir, Özgürefe Özyeşilpınar, Zeynep Aslıhan İşcan, Sibel Taşçıoğlu, Cemil Sağyaşar, Samiha Uluant Ataman ve Sema Koç rol aldı.

Melisa Gürpınar’ın yazdığı, Hakan Altıner’in yönettiği oyunun müzik direktörlüğünü Selim Atakan yaparken, şarkı sözleri Melisa Gürpınar’a, besteler ise Esin Engin’e ait.

2 perde 120 dakika süren  “İstanbul’un Gözleri Mahmur”da İstanbul’un dünü, bugünü ve gönlümüzdeki yarınını konu alınıyor. “İstanbul’un Gözleri Mahmur” içinde hem gerçek İstanbul estetiği hem de umut barındırıyor. Bu müzikli oyun, 1900’lü yıllarda başlayıp, Cumhuriyet sonrası döneme hatta günümüze kadarki İstanbul’u ve bu şehrin insanını konu alıyor.

“İstanbul’un Gözleri Mahmur”da, savaşlar ve yoksullukların ardından evlerini, mülklerini terk eden Osmanlı beyleri ve hanımefendileriyle beraber; eski İstanbul kültürünün yerini yavaş yavaş farklı bir kültüre bırakması anlatılıyor.

“Kültür ve sanat politikası halkla bütünleşiyor”

Oyun sonrası Dilek Türker ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Türker daha önce 9 Aralık 2016’da “Mustafa Kemal’le Bin Gün, Latife” adlı oyun ile MSKM’de sahne aldığını hatırlatarak, “Ataşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat çalışmalarını gerçekten tebrik edilecek kadar harika buluyorum. Son derece de ciddi çalışılıyor. Doğrusu gerek kültür sanat bülteni gerekse etkinlik tanıtımları çok iyi yapılıyor. Ataşehir seyircisi gerçekten Türkiye’de her tiyatrocunun, her sanatçının buluşmak istediği bir seyirci… Ataşehir’deki sevgi anlatılamaz, “dedi.

Türker, Ataşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat politikasının halkla bütünleştiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Özel salonlardaki fiyatların yüksekliği malum. Sanatın halkla buluşması önemli… Esas kültür politikası bu olmalı… Bu arada seçilen ürünler de çok önemli… Ataşehir’de bu seçimlerin de doğru yapıldığını düşünüyorum. Bu durum insana bir umut veriyor. MSKM’de kendimi evimde gibi hissediyorum. Bütün çalışanları başarılı buluyorum. Çok içtenler ve işlerini içtenlikle yapıyorlar. Bu da bana cesaret ve mutluluk veriyor. Tiyatrom ve kendi adıma teşekkür ediyorum.”

24 Kasım 2014 tarihinde kaybettiğimiz “İstanbul’un Gözleri Mahmur”un yazarı Melisa Gürpınar’ı hatırlattığımızda ise duygu ve düşüncelerini şöyle anlatıyor: “Bakın o kadar güzel bir soru ki bu… İçinizi çekerek sordunuz. Melisa Gürpınar’ı tanıyan birisi olmanızın verdiği bir duygu bu… Sanat insan ömrünün dışında çok uzun yıllar yaşar. Melisa da böyle sanatçılardan biriydi. Türk dilini fevkalade iyi kullanan olağanüstü bir şair, yazar, bir yurtsever ve iyi bir sanatçıydı. Bu vesileyle Ataşehir seyircisi Melisa Gürpınar’ı da tanıyacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ