logo

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı ‘DUS’taki Değişiklik TBMM’de

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı ‘DUS’taki Değişiklik TBMM’de

dusCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sayısındaki değişikliği TBMM’ye taşıdı. “DUS’’taki değişiklik TBMM’de.

Recep Kenan/itvhaber.com

26 Nisan 2014 Günü yayınlanan 28983 sayılı Resmi Gazete’de Tıpta Ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildiğini hatırlatan Öğüt, “Buna göre uzmanlık eğitimine giriş sınavlarından olan ‘Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (DUS) “Yılda En Az İki Defa” yapıldığı ifadesi kaldırılarak, “En Az Bir Defa” yapılması kararlaştırılmıştır” ÖSYM sınav takviminde 2014 yılında ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere 2 defa yapılan DUS’un 2015 takviminde sadece bir kez 20 Eylül 2015 tarihinde yapma kararını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “DUS’un 2015 yılında yönetmelikte “En Az Bir Defa” ibaresi bulunmasına rağmen tek sınava düşürülmesinin gerekçesi nedir?” diye soran Kadir Gökmen Öğüt, “Talepler göz önünde bulundurularak sınavın tekrar 2 dönem halinde gerçekleştirilmesi planlanmakta mıdır?” diye sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ