logo

Doğan Medya Grubu Demirören Grubu’na Satıldı

Doğan Medya Grubu Demirören Grubu’na Satıldı

Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk kanallarını da bünyesinde bulunduran Doğan Medya Grubu’nun, Demirören Grubu’na satışında anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Edinilen bilgiye göre Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu’nun satışı için anlaşmaya varıldığı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı. Tarafların 1.2 milyar dolara anlaştıkları iddia edilen satış ile ilgili açıklama gelmesi, Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’na bildirilmesi bekleniyor.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu’nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye’de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap ve YAYSAT gazete dağıtım ağını bünyesinde bulunduran Doğan Gurubu kuruluşları,  iddia edilen satış anlaşmasıyla birlikte Demirören Grubu’nun oldu. Bünyesindeki Vatan ve Milliyet’le birlikte Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Grubu, bu satın alım için 1.2 milyar dolar ödeme gerçekleştirecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ