logo

Eğitim Sevdalısı Öğretmenler: Proje Üretmeye Devam Edeceğiz

Eğitim Sevdalısı Öğretmenler: Proje Üretmeye Devam Edeceğiz

Eğitim sevdalısı Nebahat Barış ve Filiz Şirin öğretmenler, ürettikleri projelerle ufkunu açarak kaynaşmalarını sağladığı çocuklarda farkındalık yaratıp, nadir meslekleri tanıtıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Verdikleri eğitimle öğrencilerini geleceğe hazırlayan Ataşehir Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğretmenleri,“Bana İlham Ver”, “Bir Varmış Hep Varmış” ve “Since we are friends (Çünkü Biz Arkadaşız)” adlı üç proje ile farkındalık yaratarak; çocukların geleceğe yönelik ufuklarını genişletmek, çalışmalarında yardımlaşmayı ve tarihe mal olmuş nadir karakterleri ve az bilinen meslekleri tanıyarak yeteneklerini geliştirme amacıyla çalışmalar yürütüyorlar.

YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim sevdalısı, mesleklerini aşkla yapan Nebahat Barış ve Filiz Şirin öğretmenler, ürettikleri projelerle ufkunu açtıkları çocuklarda farkındalık yaratıyorlar. Nebahat Barış ve Filiz Şirin öğretmenler, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onların iyi bir insan olarak yetişmeleri ve topluma faydalı olmaları, alacakları eğitimle mümkündür. Bu görev eğitimciler olarak bizlere düşer. Bunun bilinci ile yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” diyerek, yaptıkları işe verdikleri önemin altını çiziyorlar.

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nebahat Barış ile İngilizce Öğretmeni Filiz Şirin, ürettikleri yeni projelerle çocukların ufkunu genişletmek, birbirileriyle kaynaştırarak arkadaşlık ve yardımseverlik duygularını da pekiştirmek adına çalışmalar yapıyorlar.

OKUL MÜDÜRÜ ALİ KAMBEROĞLU DESTEK OLUYOR

Nebahat Barış ile Filiz Şirin öğretmenlerin çalışmalarına destek olan Ali Fuat Cebesoy Okul Müdürü Ali Kamberoğlu, farkındalık yaratacak projelerle ilgili pilot sınıf olarak 4-İ şubesini seçtiklerini, Sınıf öğretmeni Nebahat Barış’ın hazırlamış olduğu projelerini kendi sınıfında uygulamasına yardımcı olduklarını söyledi.

“AZ BİLİNEN MESLEKLERDE FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞTIK”

Projede pilot sınıf olarak uygulamanın yapıldığı 4-İ şubesinin sınıf öğretmeni Nebahat Barış hazırlayarak uygulamaya koyduğu “Bana İlham Ver” ile “Bir Varmış Hep Varmış” projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Sene başından buyana İngilizce öğretmeni Filiz Şirin hocamla beraber hazırladığımız sınıfla ilgili iki projemiz vardı.  Biri meslekler konulu “Bana İlham Ver” projesi, diğeri de, “Bir Varmış Hep Varmış”. Tarihi geçmişimizde yer alan ünlü karakterleri canlandırma ile alakalı bir proje. Çocukların bildikleri mesleklerin yanı sıra büyüyünce ne olacaksın diye sorduğumuzda genelde duyduğumuz cevaplar şunlar; doktor, polis, öğretmen, hemşire vb. Çocukların ufkunu genişletmek adına biz bunu değiştirmeye çalıştık. Bir farkındalık yaratma adına farklı mesleklerden, mesela; bir genetikçi veya bir astronot getirelim. Bu kişiler geldiklerinde kendi mesleklerini kendileri anlatsınlar ki çocukların ufku açılsın. Meslekler konulu projemizin amacı buydu. İlk projemizin amacı buydu ve biz bu projemizi bitirdik hatta projemizin sonunda dünyaca ünlü Çellist Dorukhan Doruk sınıfımıza geldi. Çello dalında birçok ödülü olan bu sanatçı ne yazık ki ülkemizde pek tanınmıyor. Fakat bizler sınıf olarak velilerimizle birlikte artık kendisini tanıyoruz” diye konuştu.

HALA HAYATIMIZDALAR: “BİR VARMIŞ, HEP VARMIŞ”

Tarihe mal olmuş önemli karakterleri canlandırarak öğrencilerine tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Nebahat Barış; “Bir Varmış, Hep Varmış” projesi ile amaçlarının bu çok önemli tarihi karakterlerin unutulmamasını için çalıştıklarını vurgulayarak, “Öldüler onlar, ama hala hayatımızdalar. Aslında bir varmış, bir yokmuş değiller, hala varlar. Bir Hacivat Karagöz yaptık. Hezarfen Ahmet Çelebi’yi yaptık uçuşuyla bizi onore etti sınıfta. Mimar Sinan’ımız, Nene Hatun’umuz, Nasrettin Hocamız var. Bu şahsiyetlerin hepsini canlandıran öğrenciler, kendi ağızlarıyla hayatlarını anlattılar.  Küçük drama yöntemleriyle de sınıfımıza renk kattılar” dedi.

“ÖZEL EĞİTİM SINIFIYLA ORTAKLAŞA BİR PROJE GELİŞTİRDİK”

4-İ Sınıf Öğretmeni Nebahat Barış ile birlikte proje çalışmalarını yürüten İngilizce Öğretmeni Filiz Şirin, “Since we are friends (Çünkü Biz Arkadaşız) isimli proje çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Özel eğitim sınıfıyla ortaklaşa bir proje geliştirdik. Özel eğitim hafif zihinsel engelliler ve hafif otizm sınıfıyla ilgili bir proje.  Bu proje kapsamında Özel Eğitim sınıfı öğrencilerine İngilizce öğretiyorum.  Basit bir şekilde kendilerini tanıtıyorlar, hal hatır sormayı, sayıları, renkleri öğretiyorum. Özel eğitimde hafif zihinsel engellilerde İngilizce şarkılar, oyunlar öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL EĞİTİM SINIFINDAKİ ÖĞRENCİLERİ 4-İ SINIFI İLE KAYNAŞTIRIYORUZ

Seviyeleri yüksek olan 4-İ sınıfındaki öğrencilerin bu İngilizce kavramları bildiklerini kaydeden İngilizce Öğretmeni Filiz Şirin, özel eğitim sınıfındaki hafif zihinsel engellileri 4-İ sınıfıyla kaynaştırdıklarının altını çizerek, “Özel eğitim sınıfındaki öğrencileri 4-İ sınıfına getirerek birlikte şarkılar söyleyerek, oyunlar oynayarak kaynaşmalarını sağlıyoruz. Bunun haricinde 4-5 öğrenciden bir grup oluşturduk. Her bir öğrenciye Özel Eğitim sınıfından bir öğrenci verdik. Böylece bu öğrencilerimiz teneffüslerde, öğlen aralarında birbirleriyle ilgileniyorlar. Bir öğretmen olarak gözlemlediğim şey; Otizm ve hafif zihinsel sınıfındaki öğrenciler çok çabuk arkadaş edinemiyorlar.  Öğretmenleri onları tek tek sınıfları dolaştırıyor bir öğrenci bularak arkadaşlık bağını oluşturmaya çalışıyor.  Bu proje ile her iki sınıfı kaynaştırdık. Böylece Özel Eğitim sınıfımızda bir farkındalık yarattık” diye konuştu.

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR

“Projelerimizin uygulama aşamasında bizlere yardımcı olan, destek veren okul müdürümüz Ali Kanberoğlu’na ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” diyerek, projelerini uygulamakta kendilerine destek veren, Nebahat Barış ve Filiz Şirin öğretmenler, açıklamalarını; “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onların iyi bir insan olarak yetişmeleri ve topluma faydalı olmaları, alacakları eğitimle mümkündür. Bu görev eğitimciler olarak bizlere düşer. Bunun bilinci ile yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ