logo

Emeklilere Promosyon İşkencesi

Emeklilere Promosyon İşkencesi

emekliye-promosyonEmeklilere promosyon taahhütlerinin olmadığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan sert tepki.

“AKP emeklilere promosyon işkencesi yapıyor”

Emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik taahhütlerinin olmadığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sert tepki gösterdi.

“EMEKLİLERİMİZE PROMOSYON VERME ŞANSIMIZ YOK”

Önceki dönem Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini hatırlatan Yarkadaş, “ Anlaşılan Sayın Müezzinoğlu Çalışma Bakanı olduktan sonra hükümetin verdiği bütün sözleri unutmuş. Devlette devamlılık esastır. Müezzinoğlu dün gazetecilerle bir araya gelmiş. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin bankalarla yapılan görüşmelerde bir noktaya gelindiğini ve bundan sonra ise Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalara vereceği talimatı beklediklerini söylemiş. Bugün ise Tekirdağ’da konuşmuş ve ‘Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüdümüz yok’ demiş. Hangi sözüne inanacağız” ifadelerinde bulundu.

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

‘SÜLEYMAN SOYLU: BECEREMEDİK’

Bakın eski Bakan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olmadan 5 günce, 26 Ağustos2016’da ne diyor:

“Emeklilere promosyon konusunda çalışmamızı tamamladık. Tam gündeme getireceğimiz zaman hükümet değişti. Tüm bankalarla ve PTT dahil tüm kurumlarla görüştük. Üç aşağı beş yukarı her şey belli. Hedefimiz iki bayram arasında bu işi bitirmekti ama beceremedik. Hazırlıklarımız tamam, fırsatını bulduğumuz ilk anda hükümetimize çalışmamızı sunacağız. Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var. Bunu hükümetimize arz ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız.”

“İşte hükümetin iki bakanı arasındaki fark. Biz bunların hangisine inanacağız. Vatandaş kimin sözüne itibar edecek. Bu emeklilere yapılan psikolojik işkencedir. Bakanlar birbirlerini hatta ve hatta kendilerini tekzip ediyor. Bu görülmüş bir şey değil. Bu aşamaya gelmiş bir durumda top taca atılamaz. Bayramdan önce farklı, bayramdan sonra farklı konuşuyor. Ankara’da ayrı Tekirdağ’da ayrı konuşuyor. Yine bakanın taşeron ve kıdem tazminatlarıyla ile ilgili sözleri de ayrı bir muamma. Bunları daha sonra değerlendireceğim. Ortada bir yıldır ortada duran bir söz var. Emeklilerin promosyonlarını acilen ödeyin.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ