logo

ERCAN ERSİN ‘HER SEFERİNDE BAŞA DÖNÜYORUZ’

ERCAN ERSİN ‘HER SEFERİNDE BAŞA DÖNÜYORUZ’

Çalışmaların 2012’den bu güne sürdüğünü kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, imarla ilgili gelişmelerde “bu safer bitti” dediklerinde tekrar başa dönüldüğünü söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tabanda yayılmanın sosyal donatı ve yeşil alan azalmasına neden olacağı ve bunun da sorun yaratacağını söyleyen Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, sorunun tabanda yayılmak yerine yükseklik (h) sınırının artırılarak çözülmesi ile daha sağlıklı olacağını ifade etti.

“BU SAFER BİTTİ” DEDİĞİMİZDE TEKRAR BAŞA DÖNÜYORUZ

Muhtarlığını yaptığı Barbaros Mahallesi’nin önemli bir kısmını da kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek RNİP ile ilgili gelişmeler hakkında görüşünü aldığımız Muhtar Ercan Ersin Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada; “Barbaros Mahallemizin bir bölümünü de kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı adıyla yapılan çalışmalar Helen devam ediyor. İmar planımızın çalışması 2012’de başladı. Bu gün 2017’deyiz… Yıllardır süreç devam ediyor. Biz tam, “bu safer bitti” dediğimizde tekrar başa dönüyor imar sürecimiz. Neden geri dönüyor? Her seferinde vatandaşla ilgili, vatandaş lehine yapılması gereken işlemlerin yapılmaması nedeniyle geri dönüyor” ifadelerine yer verdi.

TRANSFER TALEBİNİN KARŞILANAMAYACAĞI ORTAYA ÇIKTI

Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin itvhaber.com’a yaptığı imar ile ilgili açıklamasında, “En son geri dönüşü de yeşil alan ve donatı alanın çok fazla olduğu gerekçesi ile oldu. Bu fazlalığın, emsal kapsamında imalatı yapılacak inşaat alanına yetmediği görüldü. Yüzde 20 transfer sınırlaması varken yeşil alan ve sosyal donatı alanında kalan transfer konu parsellerin tamamın talebinin karşılanamayacağı ortaya çıktı. En az yüzde 20 kadar vatandaşın transfer kapasitesi dolduğu için dışarıda kalarak mağduriyet yaşaması söz konusu. Peki, transferi yapılamayan sosyal donatı ve yeşil alandaki bu vatandaşlar ne yapacaklar? Bu yaklaşık 200 bin metrekareye denk geliyor. Yapılan son düzenleme ile bu mağduriyetin giderilmeye çalışıldığı görülüyor” diye konuştu.

YÜKSEKLİK (H) SINIRI ARTIRILARAK TRANSFER MAĞDURİYETİ GİDERİLEBİLİR

Tabanda yayılmanın sosyal donatı ve yeşil alan azalmasına neden olacağı ve bunun da sorun yaratacağını söyleyen Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, sorunun tabanda yayılmak yerine yükseklik (h) sınırının artırılarak çözülmesi ile daha sağlıklı olacağını ifade etti. Ersin, planda 15 kat olarak belirlenen yükseklik (h) sınırının artırılarak transfer kapasitesi dışında kalarak yaşanacak mağduriyetlerin önlenebileceğine işaret etti.

İMAR ÇALIŞMASI YÜRÜTENLER VATANDAŞA AÇIKLAMA YAPMADI

Muhtar Ersin, “İmar çalışması yürütenler bir gün gelip şu mahallede vatandaşlara, “biz bu imarı şu gerekçelerle şu şekilde çıkardık” şeklinde bir açıklamada yapan olmadı. 1/5000 ölçek imar planının çalışmasını yürüten Büyükşehir’den bahsediyorum” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ HER AŞAMADA BİLGİLENDİRDİ

Ataşehir Belediyesi’nin, çalışmanın her aşamasında kendilerine ve vatandaşlara bilgi verdiğini kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, açıklamasını, “İlçe belediyemiz, Belediye Başkanımız her imar çıkışında, vatandaşımızı topladı, maddeleri inceledik. Teknik elemanlarımız, başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle plan notlarımızı inceledik. Ona göre de vatandaşımızı bilgilendirdik. Bu bilgiler çerçevesinde vatandaş, itiraz etmesi gerekiyorsa; etti. İtiraz etmesi gerekmiyorsa etmedi” şeklinde sürdürdü.

İMAR ÇALIŞMAMIZ YAPILIYOR, BİLGİ SAHİBİ OLAMIYORUZ

İstanbul Büyükşehir tarafından yürütülen 1/500 ölçek imar planı çalışmasının hiçbir aşamasında kendilerinin bilgilendirilmediğini iddia eden Ercan Ersin bu konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Bizim imar çalışmamız yapılıyor. 1/5000 ölçekli RNİP çıkıyor ama biz muhtarlar öncesinde hiçbir şekilde bilgi sahibi olamıyoruz. Mahallemize çıkan imar planımızın haritasını bile para yatırarak, ücretle alabiliyoruz. Bizim mahallemize gelerek ofis açıp vatandaşı bilgilendirmesi gereken, imar planı çalışması sırasında mahallenin kurulumunu, oturumunu ve bu alanların özelliklerini bizlere sorması gerekirken, bunları hiçbir şekilde bizimle paylaşmayan Büyükşehir’imiz var. Biz bu taleplerimizi yıllardır yapıyoruz. Ama maalesef bir türlü cevap alamıyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ