logo

ERDAL YILMAZ ‘“EVET” YÖNÜNDE ARTIŞI GÖZLEMLEDİK’

ERDAL YILMAZ ‘“EVET” YÖNÜNDE ARTIŞI GÖZLEMLEDİK’

Ataşehir’de saha çalışmasına katılan 26.Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz 16 Nisan’da yapılacak referandum sonucunda da evet çıkacağına inandığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu çalışmalarını birçok ilçede birçok ilçede sürdürüldüğünü kaydeden 26.Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, teşkilatlar ile birlikte sahaya çıkarak, referandumla ilgili vatandaşları bilgilendirdikleri çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

“EVET” YÖNÜNDE ARTIŞI GÖZLEMLEDİK

Ataşehir’de teşkilat ile katıldığı saha çalışması sırasında Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a referandum süreci, sonucu ve değişikliklerini değerlendiren Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, seçmenlerde “Evet” yönünde artışı gözlemlediklerini kaydederek; “Yapılan çalışmalar neticesinde; insanlarımızın teveccühü, referandum sürecinin son günlerinde “Evet”e yönelik artışın mevcut olduğunu gördük. Şüphesiz ki seçmenimiz çok zeki. Olayları bilen, neticeleri değerlendiren bir seçmen. Olayları irdeliyor, inceliyorlar. Kimlerin doğru, kimlerin yalan söylediği konusunda net algı oluşuyor. Bunun sonucunda da evet oranları yukarıya doğru çıkmakta” dedi.

GÜÇLÜ LİDERLER BÜROKRASİ ENGELİNİ KALDIRACAK

16 Nisan referandumunun koalisyon dönemlerinin sonunu getireceğini iddia eden Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, yüksek oy oranı ile iktidara gelecek güçlü liderlerin bürokrasi engelini ortadan kaldıracağının altını çizip; “Türkiye için koalisyonların sonu gelecek. Ülkeyi güçlü liderler yönetecek. Lider yüzde 50 oranın üzerinde oyla seçildiği için kapsayıcı olacak. Ülkenin idari yapısındaki bürokratik engeller ortadan kalkacak. Biliyorsunuz, geçmişte çok yaşanan, önceki liderlerin sıklıkla şikayet ettiği sıkıntıydı bürokratik engeller. Bu güne kadar liderle çok kısa sürelerle iktidarda kaldıkları yada koalisyon oldukları için yeterince güçlü olamıyor, bürokratlara söz geçiremiyorlardı” ifadeleri ile düşüncelerini aktardı.

13 SENELİK İSTİKRARLI İKTİDARIMIZDA ENGELLERİ AŞTIK

İsitkralı ve uzun süreli güçlü iktidar sürecinde engelleri kaldırdıklarını, bu istikrarın devamını istediklerini, kaydeden Erdal Yılmaz, referandum süreci ile ilgili değerlendirmesinde; “13 senedir iktidarda olan partimiz bu istikrar sayesinde engelleri aşmış durumda. Güçlü hükümet olması sebebiyle bürokraside yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bürokrasi her zaman engel… Bu engelin 16 Nisan itibarı ile ortadan kaldırılması tarihi bir olay olacaktır. Bürokratlar güçlü hükümetlerin sözünü her zaman dinleyecektir” ifadelerine yer verdi.

TEK BAŞKANLA YÖNETİLEN BELEDİYELERİN BAŞARILARI ORTADA

Yönetimin yereldeki gibi yapılanması ile gelecek gelecek başarıya belediyeleri örnek gösteren Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, önerdikleri Cumhurbaşkanlığı sisteminin de bu kapsamda değerlendirilmesi gereğine dikkat çekerek, “Belediyelerin başarıları ortada… Bu başarıyı belediye başkanı ve uhdesindeki yardımcıları ile yaptıkları yönetimle sağlıyorlar. Ben soruyorum; belediyede iki tane başkan olursa işler yürür mü? Yürümez… Dolayısıyla biz devletimizi, belediyeleri yönettiğimiz şekilde neden yönetmiyoruz? Birçok kurumda neden iki tane başkan yok? Tek başkan var. Başarının sırrı, tek elden yönetmektir. Bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemimiz, ülkemiz için hayırlı olacağına canı gönülden inandığımız ve temenni ettiğimiz bir sistemdir” şeklinde konuştu.

İYİ ANLATILDIĞI ZAMAN DÜŞÜNCELER DEĞİŞİYOR

İstanbul Anadolu yakası teşkilatları ile beraber seçim sürecinin başlamasından bu yana bir çok ilçede seçmenlenle buluştuklarını ve birlikte seçim çalışması yaptıklarının altını çizen Ak Parti 26.Dönem İstanbul Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, yapılan referandum çalışmaları ile ilgili; “Yapılan çalışmalarda şunu gördük; değişiklikler seçmene iyi anlatıldığı zaman, değişikliğin ülke menfaati doğrultusunda olduğunu anlıyorlar. Kaygıları ortadan kalkınca düşünceleri değişiyor. Yaptığımız saha çalışmasında oyumuz “Hayır” demesine rağmen biz onunla konuştuk. Olayları ve neticesini de anlatınca bu arkadaşımız kararını değiştirdi ve bizim partimize de üye oldu. Sadece “Evet” demekle kalmadı” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ