logo

Erdoğan ‘Ataşehir’e 16 Yılda 3 Katrilyon Lira Harcadık’

Erdoğan ‘Ataşehir’e 16 Yılda 3 Katrilyon Lira Harcadık’

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan, 16 yılda 3 katrilyon lira harcadıklarını söylediği Ataşehir’in 9 farklı raylı sistemden yararlanacağını kaydetti.

Recep Kenan/itvahaber.com

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Ataşehirlilerle buluşan, ktidara geldikleri günden yana 280 bin derslik yaptıklarını, şu anda 580 bin öğretmen atadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, “Bay Kemal ne diyor? -Ne kadar varsa hepsini alacağım- diyor. Yalan söyleme dürüst ol dürüst…” diye konuştu.

İMAR BARIŞINA MÜRACAAT SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Erdoğan Ataşehir’de yaptığı konuşmasında, “İmar Barışı” uygulaması ile imar sorununu çözdüklerini iddia ederek; “Şu an itibarıyla imar barışına müracaat edenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Bu sorunu bugüne kadar kimse çözdü mü? Şimdi biz çözüyoruz.” Dedi.

Ak parti cumhurbaşkanı adayı Erdoğa Ataşehir de

İTV Haber paylaştı: 22 Haziran 2018 Cuma

MARMARAY’I 268 MİLYON YOLCU KULLANDI

Erdoğan, 29 Ekim 2013’te açtıkları Marmaray’ı o günden bu güne 268 milyon yolcunun, 26 Ağustos 2012’de açılan Yavuz Sultan Selim köprüsünden 69 milyon, Avrasya Tüneli’nden 23 milyon araç geçtiğini, Osmangazi Köprüsünden de 13 milyon 384 araç geçtiğini vurguladı.

ATAŞEHİR’İ İLÇE YAPAN KİM?

İstanbul’daki, programlarına katılımın yoğunluğundan memnuniyetini vurgulayan Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, “Kartal böyleydi, Maltepe maşallah böyleydi. Şimdi Ataşehir’e geldik yine böyle. Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz? Ataşehir’de bu yolsuzlukların hesabını soruyor muyuz? Düşünün yolsuzlukların içerisinde olanlar nerede? Parlamentoda. Öyle mi? Belediye Başkanı nerede? Ah ah… Ne günlere kaldık. Artık benim Ataşehir’e inanmış olan kardeşlerimin pazar günü bunun hesabını sorması lazım. Ataşehir’i ilçe yapan kim? Evet bu kardeşiniz bu Ataşehir’i ilçe yaparak buradaki altyapısı ve üst yapısı ile böyle bir imkanı sağlayarak burada bir ilçe ihdas ettik. Pazar günü gelin sandıklarda demokratik olarak bu hesabı soralım” diye konuştu.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 7 YIL SONRA BİZİM OLACAK

Muharrem İnce’nin köprü geçiş fiyatlarına yönelik eleştirilerini yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, yanıtında; ”Bay Muharrem diyor ki ‘Onun fiyatı şu, bunun fiyatı bu…’ Şimdi ben size Bay Muharrem’in yalanlarını söylüyorum. Demirel’in köprüsü olarak söylediği ’11 lira.’ Yani birinci köprü… Üçüncü köprüye ‘114 lira.’ diyor. ‘Demirel’in köprüsü tek yönlü para alınıyor, üçüncü köprü ise çift yönlü alınıyor.’ diyor. Bu da ayrı yalan. Üçüncü köprüden bir defa tek yönlü ücret alınıyor. Otomobil geçiş ücreti 13 lira 5 kuruş. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 2025 yılında yani 7 yıl sonra devlete geçecek, bizim olacak ama 7 yıl burayı işletecekler. Birinci ve ikinci köprüyle otoyollar bayramda ücretsiz. Çünkü her bayram öncesi AK Parti hükümeti, Bakanlar Kurulu kararıyla köprü ve otoyollarını bedava yapıyor” ifadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’E 16 YILDA 3 KATRİLYON LİRA HARCADIK

Erdoğan, merkezi hükümetin Ataşehir’e yaptığı yatırımlar ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “16 yılda biz sadece hükümet olarak ne harcadık biliyor musunuz Ataşehir’e? 3 katrilyon lira harcadık. Belediyenin yaptığı harcamaları söylemiyorum sadece merkezi hükümet olarak. Buradan metro geçti mi? Memnun musunuz? Avrasya Tüneli’nden, Marmaray’dan memnun musunuz? Marmaray’dan bu güne kadar ne kadar yolcu geçti bilir misiniz? 29 Ekim 2013’te açtık. O günden bu güne 268 milyon yolcu geçti. Ne kadar hayırlı bir hizmet olduğunu görüyor musunuz. Beyler şu anda ne kadar gereksiz diyor. Niye? Çünkü onlar boğazın altından bir Avrasya Tüneli yapamaz ki. Bizim uygulamalarımızın geçtiği yere bunların hayalleri bile ulaşamaz aramızdaki fark bu…”

ATAŞEHİR’E 9 FARKLI RAYLI SİSTEM KAZANDIRIYORUZ

Ataşehir’i de kapsayan ulaşım yatırımlarından söz eden Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan, “İlçemize günde 300 bin yolcumuza hizmet veren Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nı kazandırdık mı? Toplamda 27,3 kilometre uzunluğa sahip Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Hattı’nın yapımı şu anda devam ediyor. Toplamda 87 kilometre uzunluğa sahip Altunizade-Veysel Karani Metro Hattı’nın, Zeytinburnu-Kadıköy Hattı’nın, Sancaktepe Hastane-Ataşehir Türk-İş Blokları Hattı’nın, Libadiye Caddesi Havaray Hattı’nın, Ataşehir-Ümraniye Havaray Hattı’nın ve Kayışdağı Teleferik Hattı’nın proje çalışmaları sürüyor. İnşallah bunlarla beraber Ataşehir çok daha farklı bir güzelliğe sahip olacak” dedi.

ATAŞEHİR’İN SAĞLIKTA SORUNU VAR MI?

Ataşehir’in sağlıkta sorunu var mı? İstediğiniz hastaneye gidebiliyor musunuz? İlaçlarınızı istediğiniz eczaneden alıyor musunuz? Diye soran Erdoğan, sağlıkta reform yaptıklarını hatırlatarak; “Ne çileler çektik değil mi? O bay Kemal’in döneminde SSK’da çekilen çileleri biliyorsunuz. Bunları yaptıran bize bay Kemal değil miydi? Şimdi hangi yüzle benim halkımın karşısına geliyor? CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum ideolojik yaklaşımları bırakın” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ RAHATSIZ EDEN KİM OLURSA OLSUN HİÇ DİNLEMEYİZ, VURURUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele ile ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

“Biz uçaklarımızı, SİHA’larımızı, İHA’larımızı yapıyoruz. Şu anda Kandil’e iniyoruz. Neyle İHA’larla. İHA’lar koordinatları veriyor F-16’lar tepelerine biniyor. Şimdi ikinci bir adım daha attık. Orada terör örgütü ileri gelenleri toplantı halindeydi. İHA’lar tespit etti sinyal verildi 35 tane terörist orada etkisiz hale getirildi. Bunlar lider kadro.”

“Biz kararımızı verdikmi gireriz. Girdik, Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus’ta 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak’tayız, Kandil’deyiz, gerekirse Sincar’da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç, dinlemeyiz vururuz. Mehmetçiğimiz niye var? Polisimiz niye var? Bunun için var. Yapacağız devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışması kapsamında Ataşehirlierle buluşan Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özacan ve ilçe yönetimi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri ve 27 dönem  milletvekili adayları eşlik etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ