logo

Erdoğan, ‘UBER Diye Bir Şey Çıkmış, O İş Bitti’

Erdoğan, ‘UBER Diye Bir Şey Çıkmış, O İş Bitti’

Özel Halk Otobüsleri Birliğinin İftar Programında konuşan Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen konuya açıklık getirerek; “Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şoför esnafı ile bir araya geldiği Özel Halk Otobüsleri Birliği iftar programında, Özel Halk Otobüsü esnafına müjdeler verdi. Erdoğan iftarda Tasici esnafına yönelik yaptığı açılmada ise, “Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok” dedi.

UBER DİYE BİR ŞEY ÇIKMIŞ, O İŞ BİTTİ. BİZİM TAKSİCİLİK SİSTEMİ VAR

Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezinde Özel Halk Otobüsleri Birliğinin düzenlediği iftarda şoförlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen konuya açıklık getirerek; “Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa’da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak sayın vali bütün yetki sizde İç İşleri Bakanlığımız talimatı verdi. Kendine göre taksicilik sistemi böyle bir şey yok” diye konuştu.

HASILATININ YÜZDE 1,5 KDV OLARAK MALİYEYE

16 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları faaliyetler ve yatırımları özetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Halk Otobüsü esnafına müjde vererek, “Sizlerin ekonomik olarak yükünü hafifletecek müjdeleri paylaşmak istiyorum. İlk müjdem sizin Katma Değer Vergisine ilişkin olacak. KDV ödeyelim ama basit olsun, ödeyebileceğimiz kadar olsun dediniz. Arkadaşlarımız sizlerle bir araya geldiler. Sıkıntılarınız taleplerinizi not aldılar. Bu soruna sizlerle beraber çözüm geliştirdiler. Artık her aya yolculardan tahsil ettiğiniz KDV dahil hasılatının yüzde 1,5 KDV olarak maliyeye ödeyeceksin” dedi.

TAKSİCİ ESNAFIMIZ KENDİSİNİ MUHASEBEYE TABİ TUTMASI GEREKİYOR

D2 yetki belgesine dayalı olarak taksici esnafına alternatif hizmet verilmesinin mevzuat açısından mümkün olmadığının kaydeden Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, yanlış anlamaya dayalı olarak yapılan uygulamalara dikkat çekerek, “Uygulamadaki bu yanlış anlaşılmaya yönelik bu adımları hem Ulaştırma Bakanlığımız, hem İçişleri Bakanlığımız, hem de belediyemiz attı. Taksici esnafımızın da burada durup kendisini bir muhasebeye tabi tutması gerekiyor. Hem teknik kalite anlamında hem de müşteri hizmet standartlarını yükseltmeyen bir sistemini varlığını uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir. Er veya geç bir alternatif gelir bu sistemi değiştirir” dedi.

BİZİM TAKSİCİLİK SİSTEMİ VAR!

Taksicilerin kendilerine verilen imkanı, değişimi ve dönüşüm gerçekleştirerek en iyi şekilde değerlendirmeye davet eden Erdoğan, konuşmasında “Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Geçenlerde bunu sayın Başbakan açıkladı. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa’da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak sayın vali bütün yetki sizde İç İşleri Bakanlığımız talimatı verdi. Kendine göre taksicilik sistemi yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Trafik bunların üzerine gidecek, gereğini yapacak. Taksilerimizin, hakkını kaptıramayız, yedirtemeyiz” ifadelerine yer verdi.

ÖHO ESNAFININ EKONOMİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK MÜJDELER

Özel Halk Otobüsü esnafının ekonomik olarak yükünü hafifletecek müjdeleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katma Değer Vergisine ilişkin müjdesiyle,  “KDV ödeyelim ama basit olsun, ödeyebileceğimiz kadar olsun dediniz. Artık her aya yolculardan tahsil ettiğiniz KDV dahil hasılatının yüzde 1,5 KDV olarak maliyeye ödeyeceksiniz. Buna karşılık fatura konusundaki zorluklardan kurtulacaksınız. Sizinle maliye arasında artık daha basit daha kolay ödenebilir vergi ödeme sistemi kurmuş olacağız. Bu sisteme geçmek yine sizin isteğinize bağlı, ister bu sistemle vergi ödersiniz, isterse faturalara göre ödersiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Tabi KDV’de yaptığımız bu kolaylığı sizlerin ödeyeceği yıllık gelir vergisinde de yapabiliriz. Bu konuda da arkadaşlarımızı sizlerle çalışmayı sürdürecekler” açıklamasını yaptı.

ÜCRETSİZ YOLCU İÇİN AYLIK ÖDEMELERİ ARTIRIYORUZ.

Özel Hak otobüsü şoförlerine bir müjde daha veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ikinci müjde ise özel halk otobüslerinin ücretsiz olarak taşıdığı yolculara karşılık her ay kendilerine ödemeye ilişkin; “Hepinizin bildiği gibi Ankara ve İstanbul gibi illerde Özel halk otobüsü başına aylık bin lira diğer büyükşehirlerde 750 lira, diğer 600 lira ödüyoruz. Bu uygulamaya 2015 yılında başladık. Gelecek aydan itibaren bu ödemeleri artırıyoruz. Buna göre Ankara ve İstanbul aylık bin lira olan ödeme bin 330 liraya diğer büyükşehirlerde 750 olan bin liraya diğer belediyelerde 600 lira olan ödeme 800 liraya çıkarılacak. Yani ödeme tutarlarını yüzde 33 oranında artırıyoruz. Böylece ücretsiz taşıma hizmetinin karşılığını verme konusunda önemli bir adım atıyoruz. Belediyenin ödemeler için önünü açtık” açıklamasına yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ