logo

ESTON ÇAMLIEVLER’DE OTOPARK KRİZİ

ESTON ÇAMLIEVLER’DE OTOPARK KRİZİ

Ataşehir İçerenköy, Eston Çamlıevler Sitesi içindeki 4. Otopark olarak adlandırılan alan, İBB Ulaştırma Müdürlüğü İSPARK işletmesine verilmesi site sakinlerini rahatsız etti.

Ataşehir Hal tarafında bulunan ve Eston Çamlıevler Sitesi’nin içinde kalan 4. Otopark olarak adlandırılan alan, Büyükşehir Ulaştırma Müdürlüğü tarafından işletmesi İSPARK’a verildiğini ve kendilerine bu konuda uyarı geldiğini ifade eden yöneticiler bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Eston Çamlıevler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dayan İSPARK’ın işletmesine verilmek istenen otopark ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı: “ Eston Çamlıevler 75 parsel ilk kat maliklerine toprak sahibi müteahhit tarafından Kadıköy Belediyesi’nin talebi ile burayı otopark olarak terk etti.  24 yıldır Eston Çamlıevler biz kullanıyoruz. Burası kamu yararına terk edilen bir yer. Bizde kamu olduğumuz için bin daireye yakın burayı 1993 yılından buyana fiilen kullandık hala kullanmaya devam ediyoruz “ dedi.

“ BURASI KAMUYA TERK EDİLMİŞ BİR YER”

Kazım Dayan; “ Daha önce yazılan yazılara istinaden İSPARK’a sizin burada hakkınız nedir diye sorduğumuzda, bizim orada bir hakkımız yok. Burası Kamuya terk edilmiş bir yer ve tasarruf hakkı Ataşehir belediyesine aittir dediler.  Bizde Ataşehir Belediyesiyle görüşerek burayı otopark olarak kullanmaya devam ettik.  İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından İSPARK A.AŞ’ye otopark olarak işletmek üzere teslim edileceği tarafımıza bildirilerek 7 gün içinde söz konusu yeri kendilerine teslim etmemizi istediler” diye konuştu.

“OTOPARK ARSASINI BİR KISMI SİTEMİZE AİT”

Dayan; “ 24 yıldır kullandığımız ve 4.Otopark olarak adlandırdığımız bu otopark bölgesinin bir kısmı Sitemize aittir. Son çıkan 1/5000’lik İçerenköy ve Küçükbakkalköy Nİ planlarında burayı yeşil alan olarak göstermişler. Bu plan gerçekleşene kadar burayı İSPARK’a kullandırmak istiyorlar. Bu durumda Eston olarak ciddi mağduriyetler yaşarız çünkü mevcut otoparklarımız yetersiz kaldığından burasını bin dairenin ortak alan olarak kullandığı bir yer. Eston siteleri olarak imza kampanyasını başlattık. İmzalarımızı tamamladıktan sonra buranın bize ait olduğunu belirten dilekçemizle birlikte Ataşehir Belediye Başkanlığı’na vereceğiz” şeklinde ifade etti.

“YENİ PLANLAR UYGULANINCAYA KADAR KULLANMA İZNİ İSTİYORUZ”

Dayan son olarak şunları söyledi: ” Burayı bizden alarak bin daireyi mağdur etmeyin. Burasını başka amaçla değil sadece otopark olarak kullanıyoruz. Giriş kapısının olduğu bölge zaten sitenin yeri. Buradan Büyükşehir’e sesleniyorum;  söz konusu alan yeni 1/5000’lik planlar uygulanıncaya kadar mevcut haliyle otopark olarak kullanmamıza izin versinler. Kat malikleri ve Eston sakinleri adına tekrar arz ve talep ediyoruz” diyerek konunun tekrar gözden geçirilmesini talep etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ