logo

FERHAT ÖZEN, DOĞUMUNUN 100. YILINDA ORHAN VELİ’NİN EVİNE ÇİÇEK BIRAKTI

FERHAT ÖZEN, DOĞUMUNUN 100. YILINDA ORHAN VELİ’NİN EVİNE ÇİÇEK BIRAKTI

Yeni Resim_ orjhan veli _ ferhat ozen _ MansetFerhat Özen, edebiyatımızın önemli isimlerinden  ‘Bir Garip Orhan Veli’ nin 100. doğum yıl dönümünde Beykoz’da doğup büyüdüğü evine çiçek bıraktı.

13 Nisan, edebiyatımızın önemli isimlerinden  ‘Bir Garip Orhan Veli’ nin 100. doğum yıl dönümüydü.  Maltepe’den ‘bir garip öğretmen’ Ferhat Özen de arkadaşı Hasan Aydın’la birlikte, topladıkları kır çiçeklerini, şairin Beykoz’da doğup büyüdüğü evin penceresine bıraktılar.

Beykoz Belediyesi’nin de İshakağa yokuşu 9 nolu bu tarihi evin önünde öğrencilerle birlikte benzer bir etkinlik gerçekleştireceğini duydukları için, Özen’le arkadaşı beklediler. Gelen olmadı. Eve komşu oturanlarla konuştular,  gelen olmadığını öğrenince şaşırdılar. Halen içinde oturan evin şimdiki sahibi Osman Özer’le tanıştılar. Ev sahibi de evin sanat dünyamız yanında siyasette de öneminin farkında… Gelenler, evi görmek isteyenler olur diye bugün özellikle evden ayrılmadığını söylüyor.

Bu değer bilir ev sahibi, Ferhat Özen’le arkadaşı Hasan Aydın’a 1939’a kadar Orhan Veli’nin de yaşadığı,  bahçesinde tiyatro çalışmaları yaptıkları evi gezdirdi.   Kendisinin verdiği bilgiye göre evin tarihinde bir dönem Demokrat Parti İlçe Başkanlığı olarak kullanılması da var. Bu dönemde Mareşal FYeni Resim (2)evzi Çakmak da eve gelip gidenler arasında. Orhan Veli’nin 100. Doğum günü anısına, onun adını taşıyan parkı yenilen belediyenin bugün mutlaka bir etlinliği de vardır diye belediyeye de uğrayan Özen,  yine   çok şaşırdı; ama Orhan Veli’nin dizelerine gönderme yaparak 13 Nisan’da Bekoz’a doğru Orhan Veli’yi göremeyeceksin sakın şaşırma diyerek Arkadaşı Hasan Aydın’a takılmadan edemedi.

(BEDES içinse, PES, diyecekti;  ne bir ses, ne bir nefes)  BEDES’in Okuyan Parkı’nı da  Hasan Aydın’a gezdirmek isterken  Özen, üzldüğü  başka bir durumla karşılaştı. Tabelada  ‘okuma parkı’  yazan bölüm koparılıp atılmıştı. “…..Kadıköy, Beşikteş, Beyoğlu dışında neden öteki ilçeler KİTABA, KÜLTÜRE, SANATA  kucak açmıyor”  diye şaşarak soran   Düccane Cindioğlu’na  gel de hak verme şimdi?!

Yeni Resim_ orjhan veli _ ferhat ozen Yeni Resim Yeni Resim Yeni Resim (1)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ