logo

FETÖ’DEN KAPATILAN OTİAD KHK İLE AÇILDI

FETÖ’DEN KAPATILAN OTİAD KHK İLE AÇILDI

ilker_karatas_otiadModa ve Tekstil sektörünün kalbinde 800`e yakın üyesiyle Türkiye’nin en önemli meslek yapılanmalarından Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) KHK ile açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

1976 yılından beri ülkemizin en önemli tekstil hazır giyim ve moda merkezi olma özelliğini taşıyan Osmanbey, Şişli ve Kağıthane ilçelerinde faaliyet gösteren, ülke ekonomisi ve ihracatına önemli katkı sağlayan firmaların katılımı ile kurulan ve FETÖ operasyoları kapsamında KHK ile kapatılan (Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği) OTİAD son yayınlanan KHK (Kanun Hükminde Karaname) ile açıldı.

15 Temmuz Kalkışması sonrasında ilan edilen OHAL(Olağanüstü Hal) yasası çerçevesinde FETÖ (Fetulahçı Terör Örgütü) ile mücadele kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yüz binlerce kamu görevlisi görevden el çektirilmiş, uzaklaştırılmış, göz altına alınmış yada tutuklanmıştı. Yakında FETÖ çatı davasında Ankara’daki mahkemelerde duruşmalara başlanacak.

Son yayınlanan 677 ve 678 sayılı kararnamelerle 15 bine yakın görevden uzaklaştırma ile birlikte 550derneğin de kapatıldığı açıklandı. 9 basın kurulu ile birlikte 19 sağlık kuruluşunun kapatıldığı kararname ile daha önceki KHK’lere görevden uzaklaştırılan 157 kamu personelinin göreve iade edildiği, bununla birlikte aralarında OTİAD’ın da olduğu kapatılan bazı derneklerin de açılmasına izin verildiği duyuruldu.

“RABBİM DOĞRULARIN YANINDADIR”

“Rabbim doğruların yanındadır” diyen OTİAD son Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Son iki sene yöneticiliğini yaptığım sektörün en önemli derneklerinden biri olan OTİAD açıldı. Şükürler olsun hak yerini buldu. Bundan sonra daha aşk ve şevk ile çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah” dedi.

İNCELEMELER SONUCUNDA HAKLI OLDUĞUMUZ TEYİT EDİLDİ

Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) açılışını sağlayan KHK ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’ özel açıklama yapan OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kapatılan Derneğimiz OTİAD; yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yeniden açılmıştır. Başından beri derneğimizin söz konusu oluşum ile yakından-uzaktan bir ilgisi olmadığını devlet büyüklerimizle paylaştık ve yapılan incelemeler sonucunda haklı olduğumuz teyit edilmiştir. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; olağanüstü dönemler, olağanüstü yönetimi gerektirir. İş dünyası olarak olağanüstü şartların ancak olağanüstü tedbirlerle bertaraf edileceğine bizler de inanıyoruz. Bu çerçevede ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal, tarafımızdan ülkemizin huzuru ve devletin bekası adına alınmış bir karar olarak değerlendirilmiştir. Derneğimizin yeniden açılması ile Türkiye’nin geleceğine güvenimizi perçinlemiştir. OHAL sürecinde biz de iş dünyası olarak olağanüstü gayret gösterip, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Böylesine büyük bir yanlıştan dönülmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kararın ülkemiz ve Osmanbeyimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

OTİAD Yönetim Kurulu Adına

Başkan İlker KARATAŞ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ