logo

FİKİRTEPE’DE ANKA YAPI – MİST İNŞAAT UZLAŞTI

FİKİRTEPE’DE ANKA YAPI – MİST İNŞAAT UZLAŞTI

Anka - Mist _uzlasma_ANKA Yapı Fikirtepe’de “Orta Ada” imza topladığı proje alanında vatandaşların çoğunluğunun isteği doğrultusunda MİST İnşaat lehine feragat ederek çekilme kararı aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde ilk İnşaata başlayan firma olan Anka Yapı “Orta Ada” isimli adada çoğunluk vatandaşların isteği doğrultusunda Mist İnşaat lehine feragat ederek o adadan çekilme kararı aldı.

ANKA YAPI’DAN ÇOĞUNLUĞUN TERCİHİNE SAYGI

Anka Yapı, ilk imzala almaya başlamış firma olmasına rağmen Mist İnşaat ile sözleşme imzalayarak yola devam etmek isteyen çoğunluk sesine lakayt kalmadı. Ada sakinlerinin tercihine saygı gösteren ANKA Yapı çoğunluğun isteğine saygı göstererek adadan MİST İnşaat lehine çekildi

Anka Yapı çoğunluğu oluşturan vatandaşların sesine kulak vererek mağdur olmamaları için Mist İnşaat lehine 2207- 2208 – 2209 – 220 nolu orta ada isimli o adadan çekilme kararı aldı.

ANKA Yapı, Mist İnşaat ile anlaşarak devam etmek istemesi karşısında sessiz kalmayarak, FİKENTDER’in de katkı ve çabaları ile vatandaşların mağdur olmaması ve çoğunluk talebi doğrultusunda Mist İnşaat lehine feragat ederek o adadan çekilme kararı almış bulunuyor.

FİKENTDER’İN GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

FİKENTDER Derneği Başkanı Yasin Bektaş’ın, çoğunluğu oluşturan vatandaşların mağdur olmamaları ve Fikirtepe’de işlerin hızlanması için, iki firma arasında yaptığı arabuluculuk ve uzlaştırma girişimleri sonuç verdi. Mist İnşaat FİKENTDER Derneği’ne ve Dernek Başkanı Yasin Bektaş’a adadaki sorunun çözümü, vatandaşların mağdur olmamaları ve işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Anka Yapı ile aralarında uzlaşma sağlanması ve nihai pozitif hedefe ulaşılması için yaptıkları yapıcı katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

DUMANKAYA İNŞAAT’IN ADASINDA DA ETKİLİ OLMUŞTU

FİKENTDER Derneği daha önceden de Dumankaya İnşaat ile anlaşamadığı son bir parseldeki hak sahibi ile aralarında uzlaştırıcılık yaparak Dumankaya İnşaat’ın imzaları yüzde yüz tamamlamasını sağlamış ve Dumankaya İnşaat’ın Fikirtepe projesinin önündeki büyük bir engelin ortadan kalkmasına katkıda bulunmuştu.

İşte Anka Yapı – Mist İnşaat arasındaki uzlaşma mutabakatına ilişkin açıklama belgesi:

Anka - Mist _uzlasma_belge

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ