logo

Fikirtepe’de Mağdurlardan Kira Eylemi

Fikirtepe’de Mağdurlardan Kira Eylemi

Tasyapi_kira_ eylem_fikirtepeFikirtepe’de  Taşyapı İnşaat ile Kentsel Dönüşüm kapsamında 4 yıl önce sözleşme imzalayan vatandaşlar. kira ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle toplu eylemi yaptılar.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe’de yer alan haber göre; 26 ay önce firmadan gelen resmi boşalt tebligatıyla her türlü borçlarını ödeyip ilişik kesen vatandaşlar, boşaltmalarının üzerinden geçen süre zarfında firmadan kiralarını alamadıkları iddiası ile eylem yaptılar.

Taşyapı firması ile imza atmalarına ve boşalt tebligatındaki 10 bin dolar gibi fahiş cezayla muhatap olmamak için evlerini boşaltıp terk eden vatandaşlar firmanın verdiği sözü tutmayarak kendilerini mağdur ettikleri gerekçesi ile eylem yaptılar.

Vatandaşlar eski Fikirtepe Tanzim olarak bilinen Dumlupınar Parkı başında toplanarak Taşyapı İnşaat’ın ihalesini üstlendiği eski Göztepe yeni adı ile Medeniyet Üniversitesi Hastahanesi inşaat şantiyesine doğru yürüyüşe geçtiler.

Toplu olarak sesiz tepki yürüyüşü yapan vatandaşlar daha sonra Medeniyet Üniversitesi Hastahanesi İnşaat şantiyesi önünde iş makinalarının giriş çıkışına engel olarak yetkililerle görüşmek istediler.

FİRMA SÜREÇ MAĞDURU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ !

Firma yetkilisi İbrahim Turanlı, vatandaşların Emrullah Turanlı ile görüşme taleplerine yurt dışında olduğunu gelince görüşmenin yapılabileceği yanıtı verdi.

Fikirtepeli mağdurlar, Emrullah Turanlı ile Kıbrıs dönüşü görüşmek üzere eylem geçici olarak ertelendi.

Önümüzdeki hafta geleceği söylenen Emrullah Turanlıya durumu ileteceğini söyleyen İbrahim Turanlı süreçten kendilerininde mağdur olduklarını belirterek , gelecek hafta bu işle ilgili kesin karar verme yönünde karar alacaklarını söyledi.

İbrahim Turanlı ile özel görüşme yapan temsil heyetinden ajansFİKİRTEPE’ ye yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta yapacakları görüşme sonucunda ya kiraları ödeyip devam edeceklerini veya çekilme yönünde karar alarak sonucu tüm kamuoyu ile paylaşacaklarını İbrahim Turanlının deklare ettiğini belirttiler.

”BAKANLIĞA VE FİRMAYA GÜVENDİK MAĞDUR OLDUK, HACİZ VE İCRALARLA BOĞUŞUYORUZ ”

Firmaya güvenerek evlerini boşaltan vatandaşların çoğu, emekli veya asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını, ancak bakanlığın yaptığı baskı ile kendilerini koruyacakları düşüncesi ve firmaya olan güvenleri ile evlerini boşalttıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam ettiler; Bizler hem bakanlığa güvendik hem de firmaya güvenerek düşük oranla sözleşme imzaladık ancak alamadığımız kiralar sonucu çektiğimiz krediler bir yana elimizdeki avucumuzdakilerden olduk, kimisi arabasını satmak zorunda kaldı. Çocuklarımızın mürüvvetini imkansızlıktan dolayı göremiyoruz” diyerek yetkililerin bir an önce bu duruma el koyup mağduriyetlikleri gidermelerini istediler.

Vatandaşlar artık kapıya dayanan hacizler yüzünden zor durumda kaldıklarını böyle giderse kiradan çıkarak çadırkent kurmak zorunda kalacaklarını belirttiler.

PLAN NOTLARI VE KADEMELİ İMAR HAKKI VURGUSU

Vatandaşlar, 3.72 veya 3.60 emsalle bile yapılaşma hakkını firmaya vermiş olmalarına rağmen firmanın bunu yok saymasının ve kamulaştırma sürecini beklemesinin kendilerinin mağduriyetini artırdığını özellikle vurguladılar.

ZENGİN OLDUK DİYE SEVİNİRKEN ELİMİZDEKİNDEN DE OLDUK

ajansFİKİRTEPE’ye açıklama yapan vatandaşlar, “Zengin olduk derken elimizdeki avucumuzdakinden de mahrum kaldık. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Böyle devam ederse e firma bizi oyalamaya devam ederse eylemlerimizi daha da büyülterek firma merkezi ve bakanlık önüne kadar götüreceğiz” dediler.

 KAMULAŞTIRMA OLMADAN FAALİYET ZOR, FİRMA ADRES OLARAK BAKANLIĞI GÖSTERDİ Yöneltilen bir soruya karşılık gönderdikleri tebligatla sürecin başladığını belirten İbrahim Turanlı vatandaşlar kadar kendilerinin de mağdur olduklarını, vatandaşların haklarını gidip devletten istemeleri gerektiğini ifade etti. Kamulaştırma ile ilgili sürecin bitmesini beklediklerini ancak kısa sürede olacağını ümit ettiklerini belirterek, vatandaşların isterlerse sözleşmede yazan haklarını hukuki yollardan da arayabileceklerini söyledi.

Kaynak: ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ