logo

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ ‘ADALETTE DOĞRU TEK OLMALI’

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ ‘ADALETTE DOĞRU TEK OLMALI’

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü” ile adalet isteğinin bir kişi ya da bir kesim için olmadığını, çifte standardın kaldırılmasının istendiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, adaletsizliğe dikkat çekmek amacıyla Ankara’dan başlayıp İstanbul’da tamamlanacak olan “Adalet Yürüyüşü” ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı.

ADALETTE DOĞRU TEK OLMASI GEREKİR

Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarda, adalet arayışının bir kişi yada bir kesim için olmadığını, çifte standardın kaldırılması için “Adalet Yürüyüşü”nün yapıldığını vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, adalette doğrunun tek olması gerektiğini kaydetti.

ADALETİN, HUKUKUN KATLEDİLDİĞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLUYORUZ

“Adalet Yürüyüşü”nün başlanmasına kadar yaşanan hukuksuzlukları hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi,  iddia ettiği hukuksuzlukların çoğalarak devam ettiğinin altını çizerek; “Süreci hepimiz biliyoruz. Bir seçim yaşadık. Seçimle ilgili birçok şaibe mevcuttu. Devamında, gelinen süreçte, ülkemizde adaletin, hukukun katledildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu dünde vardı… Bu gün de çoğalarak devam ediyor” dedi.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ” HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA DUR DEMEK İÇİN

“Adalet Yürüyüşü”nü haksızlığa, hukuksuzluğa dur demek için başlattıklarını kaydeden CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “kendinden olmayanlar” olarak nitelediği ve adaletsizliklerle karşı karşıya kalanların da katıldığını kaydederek; “Bu hukuksuzluğa dur demek için, bu adalet anlayışını; adaletin manasını yerine oturtarak dengelemek ve belirlemek için Genel Başkanımız bir yola, yolculuğa çıktı. Hep birlikte yola çıktık. Bu yolculuk, tüm “kendinden olmayanlar” tarafından tepkiye dönüştü” şekelinde konuştu.

ADALET HERKESE LAZIM

Adaletin herkese lazım olduğunun altını çizen CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kendisinin de yürüyüşe katıldığını kaydederek; “Dün yürüyüş alanındaydım. Her kesimden vatandaş vardı. Çünkü adalet herkese lazım… Partisi yok adaletin; rengi yok, dili yok, dini yok, ırkı yok. Atalet ve hukukun üstünlüğü insanca yaşamak için herkese lazım. Yüzlerce insan başka görüşlerden de olmak kaydıyla hep birlikte yürüdük” dedi.

ADALET ARAYIŞI BİR KİŞİ YA DA BİR KESİM İÇİN DEĞİL

Adalet arayışının bir kişi ya da bir kesim için olmadığını, çifte standardın kaldırılması için “Adalet Yürüyüşü”nün yapıldığını vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, adalette doğrunun tek olması gerektiğini kaydederek; “Ben, -Adalet Yürüyüşü-nün ülkemiz açısından tıkanan noktada, yeni yol açmak adına çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum. Genel Başkanımız bu konuda çok kararlı bir duruş sergiliyor. Bu adalet arayışı Enis Berberoğlu meselesi değil sadece. Bir tarafta, –Vallahi de, billahi de Türkmenlere gitmedi- diyen kişi bakan olabiliyor. Öte taraftan, bakıyoruz; aynı şeyi dile getiren başka bir kişi 25 yıl hapis cezası alıyor. Adalette çifte standart olmaz. Adalette doğru tektir. Ve herkese o doğru uygulanır. Ülkemizin geldiği noktanın en iyi örneği, yaşadığımız” değerlendirmesini yaptı.

HER GEÇEN GÜN ÇOĞALARAK BÜYÜYECEK

Yürüyüşün insan haklarının en önemli unsurlarından olan “Adalet”i güçlendirmek için yapıldığına dikkat çeken İlgezdi, “Ben bu yürüyüşün bir zaferle, insan haklarını dengelemek, adalet adına, yeniden yerine bir şeyler koymak adına çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Her geçen gün çoğalarak büyüyeceğini izliyorum, görüyorum, yaşıyorum. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ MALTEPE’DE HALKIMIZLA BULUŞACAK

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”nün bitiş noktasını Maltepe Cezaevi olarak belirlediğinin altını çizen TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Üyesi, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Enis Berberoğlu’nun başka bir yere nakli yapılsa bile başka bir karar alınmazsa yürüyüşün son noktasının Maltepe olduğunu kaydederek; “Genel Başkanımız Maltepe’de halkımızla buluşacak” ifadesinde bulundu.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ” VE “ADALET NÖBETİ”NE KATILIYORUM

Kendisinin de zaman zaman “Adalet yürüyüşü” ve Maçka ile Maltepe’de sürdürülen “Adalet Nöbeti”ne katıldığını, aynı zamanda TBMM’deki görevini de yürüttüğünü vurgulayan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Eğer halkımız bizi ön seçimden çıkarıp, seçip buralara yolladıysa çalışalım diye yolladı. Biz de gücümüz yettiğince; halkımızın, çocuklarımızın haklarına, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için çalışacağız. Alanlardayız arkadaşlarımızla birlikte…

SİYASİ HİÇBİR ŞEY YOK; HAK ARAYIŞI

Sonuçtan umutlu olduğunu ifade eden Gamze Akkuş İlgezdi, “Adalet Yürüyüşü” ile ilgili yapılan açıklamaların da ne kadar rahatsız olduklarını gösterdiğini ifade ederek, “Burada siyasi hiçbir şey yok. Tamamen her hangi bir vatandaşın kullanabileceği hakkını kullanması söz konusu… Bunu ajite eden bizler değiliz. Bu doğal bir hak… Yıllardır bu topraklarda birçok kişi tarafından kullanılmış bir hak. Rahatsız eden, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kullanılıyor olması. Çünkü çığ gibi büyüyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ