logo

GAZETECİLER CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL TUTUKLANDI

GAZETECİLER CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL TUTUKLANDI

can-dundarCumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Dündar ve Gül, Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde de ifade verdi. İfadeleri ardından mahkemece tutuklama kararı verilen Can Dündar ve Gül Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alınan, Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına karar verdi. Can Dündar, mahkemenin kararını Twitter hesabından “Tutuklandık” diye duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Can Dündar ve Erdem Gül’e aahkemedeki duruşma sırasında adliyeye gelerek, çok sayıda meslektaşı ve CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi.

can_1

İfade vermeden önce adliye önünde basına açıklama yapan Can Dündar, “Biliyorsunuz MİT TIR’larında silah taşındığına dair yaptığımız haberden dolayı bir soruşturma yürütülüyor. Bizzat Cumhurbaşkanı’nın şikayetçi olduğu bir soruşturma bu” dedi. “Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun hükümet yalan söylüyorsa bunu bilme hakkını savunmaya geldiklerini” dile getiren Dündar, “Hükümetlerin hiçbir şekilde illegal yollara sapmaması gerektiğini göstermeye, kanıtlamaya, bunun savunmasını yapmaya geldik” dedi.

can

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ