logo

GAZİANTEP’TE SOKAK DÜĞÜNÜNE TERÖR SALDIRISI

GAZİANTEP’TE SOKAK DÜĞÜNÜNE TERÖR SALDIRISI

son_dakika_patlama-Gaziantep Şahinbey’deki sokak düğününde düzenlenen canlı bomba ile yapılan terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dün gece saatlerinde Sokak Düğününe  canlı bomba ile yapılan terör saldırısı ile ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada ölü sayısının 50’ye çıktığı belirtildi.

Gaziantep kent merkezinde, bir sokak düğününde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Valilik’ten yapılan açıklamaya göre canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi de yaralandı.

Gaziantep merkezdeki terör saldırısı saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi’ne bağlı Akdere Mahallesi’nde meydana geldi.

Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı.

Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam bir dehşetin yaşandığı patlamada, 30 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

polis ekipleri, İkinci bir patlama olma olasılığına karşı olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı.

GAZİANTEP VALİLİĞİ’NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Düğüne yapılan terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, yapılan yazılı açıklamasında, “Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ