logo

Geleneksel Maket Yarışması’nın 9.’su Başlıyor

Geleneksel Maket Yarışması’nın 9.’su Başlıyor

Ataşehir Belediyesi çevre bilincinin aşılanması amaçlı “Çevre Şöleni” kapsamında “Hayallerimdeki Maket” konulu “Geleneksel Maket Yarışması”nın bu yıl 9.’sunu gerçekleştiriyor.

İlçedeki ilkokul ve ortaokullara yönelik olarak düzenlenen yarışmayla, çevre bilincinin ve geri dönüşümün öneminin öğrencilere küçük yaşlarda aktarılması amaçlanıyor.

1 Mart 2018 tarihinde başlayan yarışma, 14 Mayıs 2018 tarihinde son bulacak. Yarışmaya katılan okullar; kağıt, karton, plastik, cam, kompozit, metal, cam vb. gibi geri dönüşebilen ambalaj atıklarından yaptıkları maketleri “14 Mayıs 2018” tarihinde Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ne teslim edecekler.

Bu yıl bazı değişiklikler yapılan yarışmanın ödülleri de geçen yıllardan farklı olacak. Bu sene yarışmada ikincilik ya da üçüncülük olmayacak. Bunun yerine “yaratıcılık, estetik ve konu” kategorilerinde “En İyi” ödülleri verilecek. Yani ödül kazanan her okul birinci sayılacak. Yarışmada ödül kazanan okullardan maketleri yapan her öğrenciye bir tablet hediye edilecek. Ödüller, mayıs ayının sonunda düzenlenecek olan 9. Çevre Şöleni içerisindeki ödül töreninde açıklanacak.

9.GELENEKSEL MAKET YARIŞMASI

(İlkokulu ve Ortaokullara Arası)

YARIŞMA TARİHİ

1 Mart – 14 Mayıs 2018

ÖDÜLLER (İlkokul ve Ortaokul Seviyelerinde)

En İyi Yaratıcılık Ödülü

En iyi Estetik Ödülü

En İyi Konu Ödülü

Jüri Özel Ödülü

HEDİYELER

Ödül kazanan her öğrenciye tablet hediye edilecek.

AÇIKLAMALAR

  • Yarışmaya her okul en fazla 3 eserle katılabilir.
  • Her eser en fazla 3’er kişiden oluşan öğrenci grupları ile yapılabilir.
  • Eserler, maksimum 1,5 m x 1,5 m ölçülerinde olabilir.
  • Eserler, geri dönüşüm malzemeleri (kağıt, karton, plastik, cam, kompozit, metal, cam vb. ambalaj atıkları) kullanılarak yapılmalıdır.
  • Eserler, sadece14 Mayıs 2018 tarihinde Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi – Örnek Mah. Şehit Cahar Dudayev Cad. No: 111 adresine teslim edilecektir.
  • Eserler; önceki yıllardaki yarışma değerlendirmelerinden farklı olarak “Yaratıcılık”, “Estetik” ve “Konu” ödül başlıkları olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirilerek ödüllendirilecektir. Yarışmada bir de “Jüri Özel Ödülü” kategorisi bulunmaktadır. Belirtilen kategorilerde ödül kazanan maketlerin hepsi aynı derece ödül kazanmış sayılarak, 1.’lik ödülünün sahibi olacaktır. Değerlendirme yapılırken “Yaratıcılık” ödülünde, öğrencilerin yaratıcı güçlerini ve yeteneklerini maket yapımına yansıtmaları ve maketin özgünlüğü göz önüne alınacaktır. “Estetik” ödülünde, maket bir bütün olarak değerlendirilerek geri dönüşüm malzemelerin birbiriyle uyumu ve oranı göz önüne alınacaktır. “Konu” ödülü değerlendirmesinde ise, maketin ele aldığı konu verdiği ve mesaja bakılacaktır. Eserin konusu çevre ile ilgili olabileceği gibi sosyal ya da güncel bir konu da olabilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ