logo

Genelkurmay’dan Askerlik Süresi Açıklaması

Genelkurmay’dan Askerlik Süresi Açıklaması

TSK (Türk Silahlı Kuvvetler) Genelkurmay Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Askerlik süresinin uzatıldığına dair haberlerin asılısız olduğunu duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genelkurmay Başkanlığı tarafından askerliğin süresinin uzatıldığı ile ilgili iddiaların yer aldığı haberlerin asılsız olduğunun altının çizildiği basın açıklamasında; “Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Bu gün TRT ve diğer bir çok basın kuruluşunda yer alan haberde, “Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir” iddialarına yer verilerek, askerlik sürelerinin uzatıldığı duyurulmuştu.

Bu gün TRT’nin de son dakika olarak verdiği, Genelkurmay Başkanlığı antetli yazı ile basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.)

Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve Mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ