logo

Gezi Parkı’na Destekte Ölen Mehmet Ayvalıtaş Defnedildi

Gezi Parkı’na Destekte Ölen Mehmet Ayvalıtaş Defnedildi

cenazeTaksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek sırasında Ataşehir Mustafa Kemal’de otoyoldaki kazada hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Çekmeköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla yapılan eylem sırasında Ataşehir Mustafa Kemal’de otoyoldaki kazada hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş, Mustafa Kemal Cem Evi’nde kılınan cenaze namazı ve evindeki helalleşme sonrası Çekmeköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ataşehir Mustafa Kemal’de otoyolu kapatan grubun arasında hızını alamayan bir cip dalmıştı. Kazada askere gitme hazırlığı yapan 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş yaşamını yitirmiş, Seyit Kartal yaralanmıştı.

Kaza önceki akşam 22.00 sıralarında, O-4 karayolu Boğaziçi Köprüsü istikameti, Mustafa Kemal Köprüsü altında meydana gelmişti. İddiaya göre, Taksim’deki olaylara destek vermek üzere bir grup vatandaş önce Mustafa Kemal Mahallesi’nde eylem yaptı. Bir süre sonra yürüyüşe geçen grup, otoyola inerek yolu trafiğe kapattı. Grup üyeleri tencereler, kaşıklar eşliğinde sloganlar atarken 19 yaşındaki Mehmet Görkem D.’nin kullandığı 34 ZG 9430 plakalı cip, eylemin bitmesini bekleyen 34 TFJ 79 plakalı taksiye çarpmış, çarpmanın etkisiyle savrulan ve yan yatan cip daha sonra eylemcilerin arasına dalarak 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

 

cenaze_1
Ataşehir Mustafa Kemal Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi’nde düzenlenen cenaze törenine; CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der, Mehmet Ayvalıtaş’ın yakınları ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

cenaze_2

Adli Tıp Kurumu’ndan Mustafa Kemal Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi’ne gelen 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazı sonrası Sosyal Demokrasi Platformu (SODAP) üyelerinin de katıldığı kortejle “Bedel ödedik, Bedel ödeteceğiz”, “Mehmet kardeş ölümsüz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile evinin önüne kadar getirildi. Mehmet Ayvalıtaş, evinde alınan helallik sonrası götürüldüğü Çekmeköy Mezarlığı’nda defnedildi.

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ