logo

Gürsel Sarımadan, ‘Kararlıyız, AYEDER’i Büyüteceğiz’

Gürsel Sarımadan, ‘Kararlıyız, AYEDER’i Büyüteceğiz’

Erzincanlıların derneklerini bir araya getirmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Gürsel Sarımaden, büyütmeye kararlı oldukları AYEDER’i İstanbul ve tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu – Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Yönetim Kurulu olarak aldıkları kararla AYEDER’de tüm Erzincanlıların derneklerini bir araya getirmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Gürsel Sarımaden, büyütmeye kararlı olduklarını vurguladığı Anadolu – Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’ni İstanbul ve tüm Türkiye’ye duyuracaklarını ifade etti.

KÖY DERNEKLERİNDEN BAŞLAYARAK GÜÇLÜ ERZİNCAN ÖRGÜTLENMSİ

Erzincan köy derneklerini ayaklandırarak, ilçe derneklerini güçlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Gürsel Sarımaden, giderek federasyon ve konfederasyonlaşan Erzincanlıların güçlü bir örgütlenme yapısına kavuşmasını sağlayacaklarını kaydettiği açıklamasında, “Daha önce AYEDER, Erzincan ilçe dernek başkanlarını bir araya getirdi. Federasyon başkanlığında ve AYEDER öncülüğünde bütün Erzincan ilçe derneklerini ve başkanlarını yedi yıl uğraştıktan sonra bir araya getirdik. Bu arada Çayırlı, Otlukbeli derneklerini, İliç Federasyonunu kuruluşuna öncülük yaparak ilçelerdeki yapılanmaları tamamladık. Sonra da konfederasyon çalışmalarına geçtik. Konfederasyon çalışmaları ile hedefimiz bütün Erzincan köy derneklerini ayağa kaldırmak. Ayaklanan köy derneklerinin ilçe derneklerine, ilçe derneklerinin federasyona ve federasyonların da konfederasyona bağlanmalarını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HER DERNEK YÖNETİMİNDEN 5 KİŞİYİ DAVET EDİYORUZ

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımadan Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, “1.5 aydır her hafta Cumartesi günleri 11 – 12 en az 10 derneği AYEDER’in merkezinde topluyoruz. Her dernek yönetiminden başkanıyla birlikte 5 kişiyi davet ediyoruz. Her ilçeden değişik köy derneklerini AYEDER’in merkezinde buluşturup birlikte kahvaltı yapıyoruz. Bu vesile ile hemşerilerimizin tanışıp, kaynaşmalarını sağlıyoruz. Biz de derneklerimizi ve yöneticilerini tanıyoruz. Dertlerimizle dertlenip, birlik beraberliğimizi pekiştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK ERZİNCAN BULUŞMASI ŞÖLENİ 18 ŞUBAT’TA

Sarımaden açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Geleneksel olarak Şubat ayında Bostancı Gösteri Merkezi’nde yaptığımız Erzincan Buluşmasını tanıtıyoruz. Bu seneki Büyük Erzincan Buluşması günü 18 Şubat… Ben bu seneki şölende insanların salona sığmayacağını düşünüyorum. AYEDER’in ne kadar önemli olduğunu gelen insanların gözlerinden anlıyoruz. İş adamlarımız, bürokratlarımız, sanatçılarımız hep bizimle…”

KARARLIYIZ, AYEDER’İ BÜYÜTECEĞİZ

“Yönetici arkadaşlarımızla birlikte aldığımız kararla bu buluşmaları hızlandırmak için çalışacağız. 24 -25 kişilik kadın oluşumu var. Yine 24 – 25 kişilik gençlik gurubumuzla, AYEDER Kadın Kolları ve Gençlik Kolları oluşumunu tamamlamak istiyoruz. Dernekçilik zaman istiyor. Biz kararlıyız, Anadolu – Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’ni büyüteceğiz. Yalnız İstanbul’da değil Türkiye’de duyuracağız.”

KISITLAMADAN, ÇEKİNMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Anadolu – Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) halkla bütünleşerek yürüyen bir dernek. Diğer STK’lardan ayrılan iş adamları, sanayiciler ve bürokratlardan bize genleler var. Kendimizi kısıtlamadan, hiçbir şeyden çekinmeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Herkes evinde kahvaltısını yaparken bizler burada toplanıyoruz.  Bundan sonra da böyle olacak. Bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ