logo

GÜRSEL SARIMADEN ‘KÖTÜ BARIŞ, İYİ SAVAŞTAN İYİDİR’

GÜRSEL SARIMADEN ‘KÖTÜ BARIŞ, İYİ SAVAŞTAN İYİDİR’

ayeder_gursel_sarimaden_barisAYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, insanlığın barış için verdiği mücadele ve Puşkin’in, “Kötü barış, iyi savaştan iyidir” sözüne yer verdiği mesajla Dünya Barış Günü’nü kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkan Gürsel Sarımaden, insanlığın barış için, kardeşlik için tarih boyunca mücadele verdiğine dikkat çekip Puşkin’in, “Kötü barış, iyi savaştan iyidir” sözlerini hatırlatarak; İnsanca yaşamanın olmazsa olmaz koşulunun barış olduğun işaret ederek; “Barışın olmadığı yerlerde baskı, kan, gözyaşı, zulüm ve insanlık suçu vardır. Barışın olmadığı yerde çocuklar ağlar, gençler ağlar, analar ağlar” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini de hatırlatan Sarımağden, 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlayarak; barış, sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının özgürce, barış içinde yaşacağı günler dileğinde bulundu.

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkan Gürsel Sarımaden’in 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı;

“Kötü barış, iyi savaştan iyidir” PUŞKİN

İnsanlık barış için kardeşlik için tarih boyunca mücadeleler vermiştir.

İnsanca yaşamanın olmazsa olmaz koşuludur barış.

Barışın olmadığı yerlerde baskı, kan, gözyaşı, zulüm ve insanlık suçu vardır.

Barışın olmadığı yerde çocuklar ağlar, gençler ağlar, analar ağlar…

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh” şiarından uzak kaldığımız şu günlerde birlik, beraberlik, kardeşce, sevgi dolu yüreklerimizi, ellerimizi kenetleyerek yapıcı kamuoyu oluşturma konusunda hepimize tarihsel görevler düşmektedir.

1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyor, Dünya Barış gününde dilimizden barış türkülerinin, yüreklerimizden sevginin, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızla özgürce, barış içinde yaşayacağımız günlerin ülkemize güneş gibi doğmasını temenni ediyoruz.

      AYEDER

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği

Başkan Gürsel SARIMADEN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ